Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Coca amb cireres, la gran passió dels més petits

La plaça del Mercadal es va omplir ahir al matí amb prop de 2.500 escolars per menjar la coca i veure ballar els Gegants i la Mulassa, en el primer dia de Corpus

Cristina Valls

Whatsapp
Escolars menjant coca amb cireres a la plaça del Mercadal, ahir dijous al matí. Foto: Alfredo González

Escolars menjant coca amb cireres a la plaça del Mercadal, ahir dijous al matí. Foto: Alfredo González

La plaça del Mercadal va embogir ahir en el primer dia de celebració de Corpus, una celebració que s’estendrà fins a aquest diumenge. Així doncs, Reus es va despertar amb el ritme del Toc de Festa, a càrrec dels agrupaments escoltes i guies MonstantCim i Misericòrdia al Campanar de Sant Pere. Poc temps després, prop de 2.500 escolars va guarnir el punt de trobada de la festa cultural. I és que com ja és habitual, els Gegants van dur a terme la seva aparició estel·lar. La parella dels Vitxets, els Japonesos i els Negres van coronar la celebració. «Mireu com ballen. No es maregen!», va exhortar una de les mestres assenyalant les voltes que podia fer un dels portants dels gegants.

Tot plegat, el conjunt de menuts, amb les seves gorres de colors, van oferir una panoràmica que emulava més aviat un vitrall irisat. Entre els diferents grups de nens i nenes, es van poder veure com cadascú devorava les últimes engrunes de coca amb cireres. Això últim, les cireres, però, va semblar que no agradaven tant com el sucre, perquè més aviat s’apartaven a l’hora d’endrapar.

El clima va acompanyar, ja que el sol es va anar tapant una mica amb els núvols. No va fer gaire calor. Tot i això, les professores van ser curoses en repartir ampolletes d’aigua als nens i van estar a l’aguait que tot nen portés la seva gorra ben col·locada. Els balls dels Gegants van ser, com sempre, un element de crits i molts aplaudiments. Però la jornada va passar a ser eixordadora en el moment en què el portaveu de la Colla Gegantera va anunciar la sortida de la Mulassa, l’anciana de 291 anys, de l’ajuntament. «La Mulassa!», no deixaven de cridar els petits ganxets.

El seu ball va ser pletòric. Repics de mans i un ritme animat de gralles va deixar un bon gust de boca. Després dels gegants més lleugers, van aparèixer els Moros i els Indis, els quals també van fer la seva part. Els menuts també van poder gaudir de la coreografia de tots els Gegants al complet. Els ciutadans amb nens més petits al coll també van ésser testimonis de la festa, la qual van immortalitzar als seus telèfons mòbils.

Arribat el migdia, els nens i nenes van poder veure l’Ou com balla, emplaçat a la plaça del Castell. La festa va seguir, passat el matí, amb el repartiment de les prop de 4.000 coques amb cireres del Forn Sistaré de Reus.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También