Cohesió, el remei per al dia més trist de l’any

La 2a jornada del Motivation Day acull prop d’un centenar de persones a firaReus. Tot plegat va girar al voltant del Blue Monday, el dia més trist de l’any. I era aquest dilluns

22 enero 2019 09:10 | Actualizado a 22 enero 2019 09:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El dia més trist de l’any té data, nom i, fins i tot, fórmula. La jornada d’ahir, dia 21 de gener, també es denomina Blue Monday. Es tracta d’un terme creat pel psicòleg Cliff Arnal que aglutina un seguit de factors que corroboren que un dilluns com el d’ahir requereix una dosi extra de voluntat. Ja sigui pels factors climàtics o pels econòmics un cop acabades les festes de Nadal, el dia d’ahir s’havia de presentar com a un dels més durs per arrencar la setmana.

En aquest sentit, firaReus va acollir la segona jornada dedicada a la motivació i la cultura de l’empresa feliç, és a dir, el Motivation Day. Es tracta d’un acte al qual assisteixen diferents empresaris que generen sinergies i comparteixen impressions sobre la millora del clima de treball i l’assoliment de l’èxit a través d’una bona comunicació entre treballadors. Els temes més destacats en el Motivation Day d’enguany van ser l’assoliment de l’excel·lència, les noves estructures empresarials, l’adaptació al canvi i la revolució digital dins l’empresa. Tot plegat, es va tractar de forma àmplia en diverses conferències i taules rodones al llarg del matí.

A la cita s’hi van aplegar prop d’un centenar d’assistents interessats en quines són les claus d’una empresa feliç, una tendència que sembla anar a l’alça, segons va fer palès el CEO de Cyberclick i professor de màrqueting a ESIC, David Tomàs, en la seva conferència inaugural. 

Les diverses intervencions al Motivation Day van donar una clara importància a la cohesió social i a la implicació de tot l’equip directiu i treballador en temps de canvi i crisi. L’adaptació va ser un punt abordat a la segona taula rodona del dia, en la qual hi va haver representants de Dushow Barcelona, Hotel Hostal Sport, Guitart Hotels i MC Mutual, els quals van parlar de com han acoblat el canvi als seus respectius negocis a través de noves dinàmiques.  

«El que ens fa diferents en la millora d’una cultura organitzativa és escoltar els treballadors per saber quines preocupacions hi ha. S’ha de crear compromís perquè quan vinguin èpoques de canvi, estiguem units», va dir Olga Rodríguez, de MC Mutual. Roberto Torregosa, director general a Guitart Hotels, va afegir que en un context de crisi financera, «la  direcció general i la propietat han de treballar la sensibilitat amb les persones que hi treballen». Torregosa també va parlar de canvis de filosofia empresarial, fets amb coherència. «Pot ser que molts no estiguin d’acord i decideixin no formar part del canvi», va dir Torregosa. 

Marta Domènech, gerent a l’Hotel Hostal Sport, va manifestar que «les empreses hem de saber què volem i com ho volem, ens hem de conèixer». Marina Calabuig, Chief Happiness Officer a Dushow Barcelona, va coincidir amb ella: «Hem de ser els promotors del canvi, perquè  és molt necessari». 

Comentarios
Multimedia Diari