Col·leccionisme en temps de confinament

Entitats. Col·lectors Club aprofita aquests dies per endreçar les seves curioses pertinences i organitza concursos, subhastes i intercanvis entre els seus membres 

19 abril 2020 08:45 | Actualizado a 23 abril 2020 09:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’entitat Col·lectors Club de Reus es manté activa durant el confinament amb diverses iniciatives. I és que, des del primer moment en què van saber que haurien de ser un temps a casa arran l’estat d’alarma, van coordinar-se ràpidament a través dels seus grups de Whatsapp. L’associació d’aficionats i aficionades al col·leccionisme es caracteritza, també, per ser impulsora de moltes activitats i mostres tematitzades, així com actes solidaris. 

«L’agrupació està formada per diferents seccions que es corresponen a cada col·lecció que tenim els membres que hi formem part. Des de filatèlia i numismàtica fins a joguines, xapes de cava i objectes de marxandatge, entre molts altres objectes. Els més de setanta membres ens coordinem, doncs, mitjançant grups de missatgeria instantània, a més d’un grup principal més general per comunicar assumptes de l’entitat», explica el president de Col·lectors Club, Joan Carles Llop. A través d’aquest canal, les xarxes socials i la pàgina web de l’associaició, han donat a conèixer iniciatives que han activat durant l’aturada provocada pel coronavirus. 

En són exemples un certamen anomenat Premis Corona V, subhastes puntuals que es gestionen entre col·leccionistes i intercanvis aparaulats, que s’ajornen a fer-se efectius fins a nova ordre. La finalitat de totes les idees és entretenir-se i divertir els components del grup. 

Els Premis Corona V

«Els Premis Corona V convidaven a cada grup a aportar una peça de la seva col·lecció i, la resta votaria quina era la guanyadora, fos per la seva originalitat o antiguitat. Per tant, de cada categoria o tipus de col·lecció hi hauria un guanyador o guanyadora. Els premiats, això sí, tindran un detall en físic que lliurarem un cop hagi passat el confinament», afegeix Llop. Una de les particularitats que celebren d’allò més, tant Llop com el vicepresident de Col·lectors Club, Eugeni Biosca, és la implicació per part dels socis i usuaris de l’entitat. 

L’agrupció està formada per diferents seccions associades a una col·lecció concreta

«Vam proposar-los d’una altra banda que es fessin unes fotografies amb les seves col·leccions i hem rebut moltes instantànies, així com vídeos per publicar-los a les xarxes que editem nosaltres mateixos», diu el president. De fet, d’aquesta manera molts han pogut gaudir d’exemplars de Playmobil, de cotxes i motocicletes a escala i col·leccions de sobres de sucre, entre altres elements. 

Una altra de les activitats que han dut a terme han estat subhastes de caràcter simbòlic, les quals més que dirigir-se a la compravenda deriven a l’intercanvi. «Ens costa molt avorrir-nos perquè el col·leccionisme et dóna moltes opcions d’entreteniment i, amb les nou seccions de l’agrupació pots compartir gustos. Creiem que això és el més important. Molts, també, hem aprofitat aquests dies a endreçar objectes i lliurar-nos a la nostàlgia», aporta. 

Preguntat sobre l’alteració del calendari d’activitats, Llop reconeix que s’ha hagut de cancel·lar esdeveniments i que a Col·lectors Club organitzen actes setmanals i trobades periòdiques. El que consideren més clau en aquests moments, però, és mantenir el contacte amb tots els membres de l’entitat i tenir una actitud positiva. «Intentem estar en contacte amb altres entitats de la ciutat. Hem de col·laborar entre tots», completa. 
 

Comentarios
Multimedia Diari