Com parlo de sexe amb els meu fill o filla?

Joventut. El Mas Pintat acollirà una xerrada per a pares i mares sobre la sexualitat en els joves

21 enero 2022 19:30 | Actualizado a 22 enero 2022 07:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Crear un vincle i generar empatia. Aquests són alguns dels objectius que es volen assolir a la segona xerrada per a pares, mares i educadors d’adolescents Acompanyem la sexualitat dels nostres joves i adolescents II, la qual es durà a terme el proper dimecres 26 de gener (18.30h) al Mas Pintat de Reus. Anirà a càrrec de la psicòloga i tècnica en salut i igualtat, Berta Mascaró, al capdavant del col·lectiu LGTBIQ+ h2o.

A aquesta xerrada li precedeix una altra, i se li incorporaran variacions. «L’anterior va estar enfocada als pares i a les mares, sobre com abordar la sexualitat amb els fills i filles, per millorar la manera de com aconsegueixen la informació a través dels pares i mares, però també aportant perspectiva de gènere i de diversitat sexual i identitària», resumeix Mascaró.

El taller és molt participatiu. «Van assistir prop de 40 persones. Hi ha interès per saber-ne més i hi ha intenció de millorar la gestió d’aquest assumpte amb els joves. Val a dir, que la majoria eren dones i cal posar l’accent en què aquestes han de defugir el rol de les encarregades de les cures i de l’aprenentatge dels fills. Tot plegat, ho abordem a la xerrada», detalla. La propera sessió «serà més dinàmica». «Incorporarem exemples de casos pràctics. Les persones assistents valoraran una situació determinada i buscarem el consens», aporta.

A la primera sessió, hi va haver «molta gent que va voler dir la seva, pares i mares que quan pensen en afecte, amor i sexe els preocupen els embarassos i les malalties de transmissió sexual». La visió dels joves, per contra, «s’apropa més a l’emocionalitat i la diversitat sexual», diu. Les línies dels pares i mares i dels joves «no s’ajunten mai». «Cal ser empàtics», aconsella. «Cadascú viu la sexualitat a la seva manera, els pares han de mostrar-se oberts. Els joves no viuen la sexualitat des del punt de vista reproductiu, sinó del gaudi».

El benestar dels joves

El regidor de Salut, Òscar Subirats, recorda que l’esdeveniment forma part de la iniciativa #tincunadolescentacasa, el grup de Facebook que pretén «ser un punt de trobada per pares i mares d’adolescents on compartir inquietuds i on trobar recursos, articles i propostes d’interès». Aquest grup «sorgeix des del Servei de Salut Emocional del Casal de Joves de la Palma, que dóna importància al benestar dels preadolescents, adolescents i joves». Seguint aquest principi, el SOAF Mas Pintat organitzarà un grup presencial per pares i mares d’adolescents (12-17 anys), que es faran el segon i quart dimecres del mes al seu espai.

«La col·laboració entre el centre d’atenció a les famílies, Mas Pintat i el Casal de joves la Palma amb el cicle de xerrades va començar el 2019 amb la idea de trobar espais per compartir la criança de l’etapa adolescent. La voluntat és programar una xerrada trimestral relacionada amb algun dels temes d’interès a demanda de les famílies».

Comentarios
Multimedia Diari