Comença a Reus el procés de votació dels pressupostos participatius

Els reusencs poden votar entre una seixantena de projectes relacionats amb la mobilitat, la via pública, els esports o la cultura. L’Ajuntament ofereix punts de votació itinerants però també es pot votar de forma telemàtica

03 enero 2019 09:20 | Actualizado a 03 enero 2019 09:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els reusencs poden votar, des d'aquest dimecres, 2 de gener, entre més de 60 projectes de ciutat sorgits dels segons pressupostos participatius que ha posat en marxa l’Ajuntament. La fase de recollida de propostes ha inclòs projectes d’àmbits tan diferents com els de mobilitat, via pública, esports, urbanisme o cultura.  

Alguns exemples en són: millores en l’enllumenat públic, la instal·lació de més fonts públiques, habilitar nous espais per l’esbarjo de mascotes, la creació de noves zones i parcs infantils, o la instal·lació de desfibril·ladors. En aquest sentit, la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, assenyala que segons es desprèn dels projectes que més demanen els reusencs, aquests volen una ciutat més inclusiva, saludable, més relacionada i participada, més cívica, més animalista, més sostenible, més educadora i més cultural. 

Precisament, la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència de l’Ajuntament de Reus ha instal·lat un estand al Parc de Nadal on, des d’ahir a la tarda i, també, durant tot el dia d’avui, la ciutadania es pot informar de tots els projectes que han passat a la fase final.

Dels projectes que passen a votació, n’hi ha 27 en la categoria de grans projectes (amb un cost d’entre 50.000 i 150.000 euros), dels quals se n’escolliran un mínim de 3, i 33 en la categoria de petits projectes (amb un cost inferior als 50.000 euros, dels quals se n’inclouran 6 com  mínim. 

Aquest dijous, 3 de gener, també es presentaran dos dels projectes que van sortir escollits en els pressupostos participatius de l’any passat i que entraran en licitació durant les pròximes setmanes: el Parc de les Famílies i el d’Elements Adaptats als Parcs Infantils. L’acte tindrà lloc a les 18.30 al Teatret del Parc de Nadal. 

L’objectiu dels pressupostos participatius és implicar la ciutadania en la presa de decisions sobre una part dels recursos econòmics municipals. Per tant, hi poden votar totes les persones majors de 14 anys que estiguin empadronades a la ciutat a 1 de setembre de 2018. Per poder-ho fer, cal registrar-se a la plataforma de participació: https://participa.reus.cat/. Durant el procés de votació, que també es pot fer virtualment, la regidoria posarà a disposició de la ciutadania fins a 17 punts de votació diferents itinerants: al Pallol, a la plaça de la Llibertat, al Mercat del Carrilet, a l’Hospital Universitari Sant Joan, al Mercat Central, a la Fira Centre Comercial, a Mas Iglesies, a Mas Carpa, a la Urbanització Sol i Vista, a Lladoners, al Mercat Central, a la Biblioteca Central Xavier Amorós, als Jardins de Reus, a Niloga, a Riera Miró, a Mas Vilanova i al Parc del Trenet. 

La fase de votació va començar ahir i s’allargarà fins al 28 de gener. Un cop s’hagi finalitzat el període de votació, s’escolliran les propostes més votades que es puguin incloure dins la partida econòmica que es destina als pressupostos participatius, un total de 750.000 euros.

El Parc de Nadal
Els pressupostos participatius comencen a votar-se al Parc de Nadal, i els nens i nenes de la ciutat encara poden gaudir de les activitats que proposen la seixantena d’entitats que hi col·laboren, en un espai de més de 6.000 metres quadrats. L’eix temàtic de la que ja és la 40a edició del Parc de Nadal, és la creativitat i el talent i, com a novetat, els infants poden gaudir per primera vegada, d’activitats ideades a l’aire lliure, com els passejos en poni i els circuits de karts i de patinets elèctrics.

Comentarios
Multimedia Diari