Comença la instal·lació d'aparells sonors per espantar els estornells de Reus

El sistema per evitar la presència massiva d´ocells es va col·locar ahir al passeig de Prim i la setmana vinent a la plaça de la Llibertat

19 mayo 2017 17:07 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Regidoria de Medi Ambient i Ocupació de l’Ajuntament de Reus va començar ahir la instal·lació d’un sistema per foragitar els ocells amb aparells sonors dissuasius, davant l’increment de la població d’estornells detectada en els darrers dies a la ciutat. El sistema va quedar col·locat ahir al passeig Prim, i la setmana que ve s’instal·larà a la plaça de la Llibertat.

Aquest sistema de control es va implantar per primera vegada l’any passat amb l’objectiu d’intentar solucionar un problema que genera nombroses queixes en la ciutadania.

Els aparells són especialment efectius amb els pardals i els estornells. S’activen a la tarda i emeten sons aguts per espantar els ocells quan tornen als arbres.

Els aparells sonors se sumen a altres sistemes de control d’ocells que té en marxa l’Ajuntament, com les xarxes als sortidors d’aigua que funcionen com a abeuradors, les captures manuals d’animals amb xarxades, el tancament de cases velles o abandonades; la

protecció de façanes i les gàbies, siguin fixes, mòbils o colomars de fusta.

El Servei de control i prevenció de la població d’aus salvatges urbanes de la ciutat té com a objectiu principal el control del nombre de coloms de la ciutat on aquests animals poden ocasionar problemes, i es basa en coneixements tècnics i tàctiques per millorar els nivells de salubritat a les places, carrers i cases de la ciutat i una menor molèstia per la ciutadania. També atén els problemes ocasionats per altres espècies urbanes com poden ser: estornells, tudons, tórtores, garses, cotorres, etc.

El servei intervé en la identificació i quantificació de la problemàtica de les aus a la ciutat. L’empresa adjudicatària del servei haurà de fer un cens per identificar i quantificar la problemàtica de les aus a la ciutat i quins mètodes d’avaluació farà servir per valorar l’efectivitat de les accions realitzades en finalitzar el contracte. Igualment, realitzarà un mapa on ubicarà els alimentadors detectats i els habitatges que esdevenen colomars i els llocs de repòs.

El servei també realitza actuacions de control, captura i eliminació, mitjançant gàbies fixes i mòbils, captures amb xarxes, tractament farmacològic. S’estima en 8.000 coloms anuals, la captura mitjana dels darrers sis anys.

També s’actua per limitar els llocs de repòs i nidificació a partir de la detecció de problemes de neteja pública com el que ha donat lloc a l’actual intervenció al passeig de Prim i la plaça de la Llibertat.

Comentarios
Multimedia Diari