Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Comencen a retirar les polèmiques 64 moreres de Botarell

Els operaris han iniciat aquest matí les feines després dels conflictes dels darrers dies amb els veïns del Passeig de Ronda. Alguns arbres seran talats i altres trasplantats en altres indrets del poble. 

Francesc Gras

Whatsapp
Imatge dels operaris que des d'aquest dijous al matí treballen per retirar les moreres de Botarell. Foto: Pere Ferré

Imatge dels operaris que des d'aquest dijous al matí treballen per retirar les moreres de Botarell. Foto: Pere Ferré

Un grup d'operaris s'ha personat a primera hora d'aquest matí de dijous al Passeig de Ronda de Botarell per iniciar els treballs de retirada de les moreres. Les feines s'estan portant a terme sense incidents i consisteixen en la poda dels arbres perquè siguin trasplantats. Des d'un inici, la voluntat expressada per l'Ajuntament del poble era talar la majoria de les 65 moreres però aprofitar-ne una vintena, les que estiguessin en millor estat de salut, per ser trasplantades en altres indrets. Un d'ells seria un pàrquing dissuasiu que està en construcció, encara que aquests dies el consistori ha comunicat als veïns que, si així ho desitgen, poden demanar quedar-se amb un dels exemplars per plantar-los en els seus terrenys.

Les feines de retirada de les moreres ha començat a primera hora d'aquest matí. Foto: Pere Ferré

La retirada de les moreres posa punt final a una polèmica que va començar farà unes dues setmanes i que ha enfrontat a un grup de veïns amb l'Ajuntament de Botarell. De fet, els residents al Passeig de Ronda, una zona residencial pròxima a les piscines municipals, van arribar a obstaculitzar i aturar de forma momentània l'inici de les obres de tala de les moreres. Segons manifestaven, són uns arbres amb més de 30 anys de vida i molt estimades. Sobretot durant els mesos d'estiu per la seva apreciada ombra. També van contactar amb el grup ecologista Gepec per assessorar-se sobre les actuacions que podien realitzar. Per aquest motiu, explicaven aquest matí que veuen amb tristesa i desolació la seva retirada. 

Un camió carregar amb els arbres que seran trasplantats. Foto: Cedida

L'actuació iniciada pel consistori del municipi és fruit de les obres de millora tant de la xarxa d’aigua com de les voreres de tot el Passeig de Ronda. Dues actuacions, subratllaven, molt necessàries per a l'estat precari que presenten. Sense anar més lluny, afegien, 'les canonades pateixen fuites d’aigua de forma gairebé setmanal". Un cop retirades les 64 moreres i enllestides les obres, que compten amb un pressupost de 70.000€, el projecte preveu plantar 32 magnòlies.

Temas

Comentarios

Lea También