Comencen les obres de la nova depuradora de Botarell

Els treballs, a càrrec de l’ACA, tenen un pressupost de 2,7 milions d’euros. La instal·lació ampliarà la capacitat d’aigua i permetrà una correcta eliminació del nitrogen

27 febrero 2020 08:30 | Actualizado a 27 febrero 2020 08:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha començat les obres de la nova depuradora del Botarell, a la comarca del Baix Camp. Els treballs, que inclouen garantir el funcionament de la planta durant un any, tenen un pressupost de 2,7 milions d’euros i es preveuen que la instal·lació estigui construïda en el termini d’un any.

La planta tindrà una capacitat per tractar un cabal de 326 m3/dia, amb una capacitat de població equivalent de 2.000 habitants (actualment el municipi en té 1.063) i substituirà l’actual depuradora d’una capacitat per tractar 200 m3/dia, equivalent de 800 habitants. Per tant, es fa en vistes a les necessitats de sanejament actuals i futures, tenint en compte que el municipi ha doblat la seva població en els darrers 20 anys. A més d’ampliar la capacitat de tractament, la nova instal·lació garantirà una correcta eliminació del nitrogen.

La nova planta s’ubicarà a prop de l’actual depuradora en funcionament, però una mica més allunyada del nucli de població. La depuradora serà de tipus compacte, amb tractament de fangs activats d’aireació prolongada i reducció de nutrients. Amb aquesta instal·lació, les aigües es retornaran degudament tractades al barranc de l’Empedrat, garantint una millora de la qualitat ambiental d’aquest curs fluvial.

La planificació hidrològica vigent (2016-2021) inclou les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes de sanejament existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l’estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines.

A data d’avui, segons dades de l’Agencia Catalana de l’Aigua, les 525 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 97,1% de la població catalana. Pel que fa al Baix Camp, la comarca compta amb 18 depuradores en servei que depuren les aigües residuals generades pel 95% de la seva població.

Comentarios
Multimedia Diari