Comencen les obres de millora de la carretera T-3231 entre Almoster i la Selva del Camp

L'actuació augmentarà la seguretat en aquesta via i reduirà el pas de vehicles per l'interior d'Almoster gràcies a la construcció d'una variant. El projecte inclou un tram pedalable a l'antic traçat

29 abril 2020 15:07 | Actualizado a 29 abril 2020 15:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les obres de millora de la carretera T-3231 entre Almoster i la Selva del Camp ja estan en marxa.

L'actuació suposarà el condicionament total d'aquesta via, que actualment presenta un traçat dificultós per on diàriament circulen una mitjana de 1.590 vehicles.

D'altra banda, el projecte inclou la construcció de la variant d'Almoster, que permetrà reduir el trànsit rodat per l'interior de la localitat, i la creació d'una via pedalable en part de l'antic tram de la carretera. Les obres es realitzaran en un tram de 3,7 quilòmetres, amb una inversió de 5 milions d'euros per part de la Diputació de Tarragona, titular d'aquesta infraestructura.

A més d'unir Almoster i la Selva, la carretera dona servei a les urbanitzacions de Castellmoster, el Picarany i el Puig, i a la localitat de Castellvell. "Es tracta d'una via amb força circulació, que ara serà més còmoda i molt més segura. Alhora, la millora afavorirà la convivència entre diferents usuaris, incloent-hi els ciclistes", assenyala el diputat delegat dels Serveis d'Assistència al Territori de la Diputació, Adam Tomàs.

Aquesta àrea n'ha redactat el projecte i és qui en dirigeix les obres, que executa l'empresa Acsa, Obras e Infraestructuras, S.A. Els treballs es preveu que durin un any.

Entre les millores previstes, hi ha l'eixamplament de la carretera fins arribar als 8 metres (6 metres de calçada i 2 metres de vorals). L'amplada actual, de 4,50 metres, és totalment insuficient, ja que no permet que s'hi creuen dos vehicles pesants, una dificultat a la que cal afegir revolts tancats, canvis de rasant importants i trams inundables.

Les obres també inclouran la construcció de tres rotondes, per ordenar i pacificar el trànsit a les cruïlles. Pel que fa al tram pedalable per un tram de l'antiga carretera T-3231, es destinarà al pas de ciclistes, vianants i vehicles agrícoles, tot habilitant un espai segur per als ciclistes i vianants, amb zones de descans i pacificant el trànsit rodat amb la construcció de reductors de velocitat.

Totes les actuacions a la carretera T-3231 entre Almoster i la Selva del Camp donaran solució als problemes actuals, buscant una convivència segura del trànsit i el respecte pel paisatge. D'altra banda, i com és preceptiu en l'actual d’estat d’alarma derivada de la crisi sanitària, els tècnics i operaris d’aquesta obra realitzaran els treballs seguint tots els protocols i mesures preventives decretades pel Govern en relació amb els desplaçaments, la utilització d’Equips de Protecció Individual i el manteniment de distàncies de seguretat.

Comentarios
Multimedia Diari