Más de Reus

Comencen les pintades horitzontals a tres pistes de bàsquet de Reus

El programa Llambordes ha seleccionat les obres dels artistes Gerard Martín, Desiree Castellà i Riccardo Niccola per a que guarneixin les pistes de la plaça arquitecte Sardà i la plaça Europa

Isabel Limón

Whatsapp
L'artista Gerard Martín, enllestint l'obra

L'artista Gerard Martín, enllestint l'obra "Geometrització"

Amb motiu de l'etiqueta de Reus Ciutat del Bàsquet Català 2019, i en el marc del programa que promou el Casal de Joves Llambordes, s'ha celebrat un concurs juntament amb la Regidoria d'Esports en el qual 17 artistes amb propostes d'àmbit local i internacional s'han disputat tres guardons. Els autors  han guanyat un premi de 500 euros i el material per pintar una de les pistes de bàsquet costejat per l'organització. 

Aquest dimarts, 16 de juliol, s'han posat en marxa les pintades horitzontals de les superfícies de la plaça Arquitecte Antoni Sardà i la setmana vinent s'iniciarà la pintada de la Plaça Europa. Els mereixedors d'aquesta distinció són els projectes de Desiree Castellà, sota el pseudònim Desordre, amb la seva obra «La llibertat guiant el bàsquet» i el tarragoní Gerard Martín, amb «Geometrització». En tercer lloc, s'ha premiat a Riccardo Nicola, italià que viu a Barcelona, amb «Nit de Gats». Les creacions de Desordre i Gerard Martí comparteixen espai a la plaça Arquitecte Antoni Sardà, i la pintada de Riccardo Nicola, anirà a la plaça Europa.

El projecte, que s'emmarca en la segona edició del programa Llambordes, esdevé la primera compareixença conjunta de la Regidoria d'Esports i el Departament de Joventut. D'aquesta manera, Òscar Subirats, Regidor de Salut i Ciutadania, així com responsable del Departament de Joventut, ha assegurat que "una de les prioritats d'aquest nou mandat és fer accions transversals". A banda, ha afegit que "el projecte Llambordes vol fomentar l'art jove emergent i enguany, a més, reforça l'any de Reus Ciutat del Bàsquet Català". Per la seva banda, el Regidor d'Esports Josep Cuerba constata que "el bàsquet es viu amb intensitat a Reus".

La composició de Gerard Martín, "Geometrització", és una fusió entre afició i professió. "He jugat des de ben petit a bàsquet i aquesta oportunitat m'ha permès combinar-ho amb el meu ofici de dissenyador gràfic". La seva pintura, amb una cromàtica adaptada als tons de la plaça Arquitecte Antoni Sardà, pretén poder-se contemplar des de qualsevol punt de vista i aprofita les mateixes línies que ja té el camp per tal de donar forma a la mateixa obra. Compartint l'espai amb la darrera peça, podem veure el treball de Desordre, anomenat "La llibertat guiant al bàsquet". En ella, l'artista ha volgut interpretar la igualtat de gènere, concretament en el bàsquet. "És un tema a debatre i l'he volgut dirigir a moltes edats". Com a referent, l'autora ha agafat la popular pintura de "La Llibertat guiant al poble". Finalment, la pintada de l'italià Riccardo Niccola, "Nit de Gats", representa dos gats jugant amb un cabdell de llana rere un fons espacial. Així, el bàsquet i l'art es fusionen als espais públics de Reus.

Temas

Comentarios

Lea También