Compartir la passió pel teatre

La directora de l´Escola de Teatre del Centre de Lectura de Reus i sis alumnes que s´han format al centre han creat la companyia Teatràvid. El seu primer muntatge és ´Sexes´, una comèdia contemporània

19 mayo 2017 18:20 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«I ara què?» Aquest és l’interrogant que es formulen molts dels alumnes de l’Escola de Teatre del Centre de Lectura després de finalitzar els 3 anys de formació. Una qüestió que actualment ja té resposta. La Rosa Mateu, professora i directora de l’escola, i sis actors i actrius que s’han format al centre reusenc han creat la companyia Teatràvid.

«Molts alumnes de l’escola no volen dedicar-se exclusivament a ser actors, ja que compaginar la seva professió amb la interpretació és complicat», detalla la Rosa Mateu. Així doncs la companyia respon a aquestes «ganes de fer teatre». «Molts alumnes tenen ganes de fer teatre sense moure’s de Reus, la comarca o la província i amb una filosofia diferent», detalla la directora, la qual afegeix que «som una companyia independent i alternativa, a més de jove, en el sentit que comencem ara, i també fresca, innovadora i dinàmica». «La gran diferència entre fer teatre amateur i professional, és que aquests últims cobren i els primers no, però la dedicació és la mateixa», assegura la Rosa Mateu.

El rostre de Teatràvid el formen sis actors i actrius que s’han format a l’Escola de Teatre del Centre de Lectura. Són David Pin (Baix Camp), Dàlia Usón (Conca de Barberà), Lluís Pons (Baix Ebre), Natàlia Serra (Priorat), Àngels Gutiérrez (Baix Camp) i Isabel Periago (Tarragonès). «Des de l’inici tots hem assumit el compromís de fer un teatre de qualitat perquè som persones que tenim ganes de seguir treballant en el món de la interpretació», detalla la directora.

La companyia té assumit que el treball en equip és imprescindible per poder impulsar l’activitat teatral. «Entre nosaltres no ens coneixíem però tots tenim una gran qualitat humana i l’ambient que es respira és molt bo», explica la Natàlia Serra, mentre que la Rosa Mateu destaca que «tots comparteixen la passió pel teatre». «Sempre havia volgut fer teatre i necessitava invertir temps i aprendre», detalla la Natàlia i afegeix que «a l’Escola de Teatre del Centre de Lectura a més de fer interpretació, també he pogut fer dansa, cant i cos, una formació multidisciplinària que considero molt important». «Per mi hi ha un abans i un després, ja que l’Escola de Teatre m’ha servit per ordenar els coneixements que tenia», confessa la Natàlia i afegeix que «els tres anys d’estudi són molt enriquidors i el fet de poder preparar en el tercer curs un obra de teatre i presentar-la al Bartrina és una experiència que imposa i que serveix per arrodonir la formació».

‘Sexes’

A l’abril d’aquest any la companyia Teatràvid va estrenar el seu primer projecte teatral a Móra d’Ebre. Es tracta de la comèdia contemporània Sexes, de Pep Anton Gómez i Xavier Bertran. Després han tornat a pujar a l’escenari a Montblanc i pròximament ho faran a Reus (2 d’octubre, al Teatre Bartrina, a les 18 hores) i a Ulldecona.

L’èxit ha acompanyat a la companyia des del principi. Per aquesta raó a partir del setembre començaran a treballar en nous projectes, que suposaran un canvi de registre absolut. «Vam començar amb una comèdia perquè és un gènere més comercial, però això no significa que sigui més fàcil», explica la Rosa Mateu. Dos textos de Josep Maria Benet i Jornet inspiraran els pròxims muntatges de Teatràvid. «Són dues peces curtes que adaptarem sota un mateix títol per parlar de la part més fosca de l’ésser humà i de quina manera la gent que té problemes també busca la felicitat», detalla la directora.

A partir d’ara, l’objectiu de la companyia és estrenar nous muntatges cada temporada, a més de recordar els ja creats perquè, en paraules de Rosa Mateu, «Teatràvid és una companyia amateur però amb un plantejament professional».

Comentarios
Multimedia Diari