Conceptes artístics que pots descobrir mentre passeges

Els ravals de Robuster i de Sant Pere acullen 18 obres artístiques elaborades per 15 creadors del territori amb l’objectiu de dinamitzar els locals comercials buits

13 noviembre 2021 19:30 | Actualizado a 14 noviembre 2021 08:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els ravals de Robuster i de Sant Pere van acollir ahir la presentació de la ruta artística ‘L’art transforma els ravals’, la qual s’emmarca dins el projecte de dinamització ‘Reus espais vius’, impulsat per la regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, té com a finalitat dinamitzar els locals comercials buits per tal que siguin ocupats per emprenedors.

Fins a 18 aparadors, doncs, van ser intervinguts artísticament amb creacions de 15 artistes de diferents disciplines i del territori. La trobada va incloure intervencions musicals com la de grup The Memem i membres de l’Escola de Música del Centre de Lectura. Van col·laborar a la iniciativa el Col·legi de Sant Josep i alumnes de l’Escola d’Art i Disseny, entre altres establiments de la zona.

La ruta artística, inspirada en 1.200 desitjos de la ciutadania –aconseguits en el marc de la iniciativa ‘Com transformaries el món?’– va ser presentada per tots els artistes protagonistes. Nuri Mariné va ser la primera a parlar de la seva creació al raval de Robuster, va mostrar la creació Més enllà dels teus nassos a la façana de l’Hotel Gaudí. «En aquesta il·lustració mostro, entre altres qüestions, roba estesa, que són armilles salvavides, com a una metàfora; també una persona que aparca el cotxe en un lloc on no ho ha de fer, mentre la resta de gent ha de donar tombs per trobar-ne un, de lloc», va assenyalar. Tot seguit, l’especialista en joiera artística i gravat sobre metalls, Gerard Valls, va presentar l’obra La mort en rose. «Cal que canviem la perspectiva, millorar la nostra actitud per veure la vida d’un altre color», va dir tot assenyalant un calavera de color rosa.

L’artista especialitzat en escultura i en investigació en el camp de l’art sonor, Vicent M. Anglès, va exposar l’explicació que el va inspirar per fer Llindars. «Tot pensat en què crear, en veure totes les aportacions ciutadanes, vaig pensar a crear diversos panys de porta, els quals poguessin obrir-se per part dels curiosos, per mostrar diferents idees de futur. Són portes que hi guarden colors i paraules», va explicar tot convidant la ciutadania perquè hi interactués. Els artistes Ariadna Parreu i Pau Magrané van presentar Fruit, «on repensem els materials amb residus digitals», van expressar. De fet, van emprar el concepte ‘arqueologia digital’ per tal de fer reflexionar la gent. La parella artística Càmbium, formada per Arnau Casanoves i Alba Domingo, van presentar Arrels. «Parlem de la intersecció entre els humans i la natura, intentem buscar el punt de connexió», van resoldre.

El projecte «tindrà continuïtat en el temps i en el futur, perquè va sumant la implicació d’altres entitats de la zona», va dir el regidor Carles Prats. «Es tracta d’una iniciativa transformadora que canviarà els carrers», va dir, per la seva banda, l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer.

Comentarios
Multimedia Diari