Concert solidari d’El Círcol a favor dels Amics de l’Hospital i la Fundació Pont i Gol

El Círcol organitza un acte benèfic a càrrec de la Companyia Elèctrica Dharma que actuarà al Teatre Fortuny el proper 21 de febrer

11 febrero 2020 18:40 | Actualizado a 11 febrero 2020 19:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El divendres 21 de febrer el Teatre Fortuny tornarà a servir com a epicentre de la solidaritat a la ciutat. Ho farà sent escenari del concert benèfic que any rere any, i coincidint amb la celebració del carnaval, organitza El Círcol de Reus amb la col·laboració de l’Associació de Concerts de Reus. Enguany el convidat especial serà el grup musical Companyia Elèctrica Dharma que oferirà la presentació del seu disc «Flamarada». La recaptació econòmica es destinarà a l’associació Amics de l’Hospital de Reus i a la Fundació Josep Pont i Gol.

L’esdeveniment compta amb el mecenatge d’Industries Teixidó i Vermuts Miró i ja té el 70% de l’aforament complert, és per això que des de l’organització esperen aconseguir un riu solidari i omplir el recinte

«Portem molts anys organitzant aquest acte cultural que busca generar a ajudes a diferents causes. Enguany hem considerat oportú reconèixer aquestes dues entitats» ha explicat durant l’acte de presentació d'aquest matí Marc Moncusí, en representació de l’Associació de Concerts i El Círcol, organitzadores de l’esdeveniment.

Una de les entitats beneficiades serà Amics de l’Hospital de Reus, que va començar a caminar fa dos anys a través del comitè de voluntariat de l’Hospital Sant Joan i que des del passat mes de novembre, presta un servei d’acompanyament pel que es va fundar.

«Creiem necessari impulsar una organització d’acompanyament dels pacients ingressats que no tenen a ningú i servir també per ajudar i alliberar durant unes hores als acompanyants», apuntà Mercè Costafreda, una de les fundadores d’Amics de l’Hospital, afegint que «som externs però no estranys, tots els hospitals tenen aquest tipus d’associacions i vam voler impulsar-la».

Per la seva banda, des de la Fundació Pont i Gol, Xavier Sirolla, ha aprofitat per explicar alguna de les tasques que l’entitat desenvolupa des de fa vint-i-cinc anys per respondre davant els problemes d’ordre social i cultural que pateixen un bon nombre de persones, realitzant tasques d’acollida i d’acompanyament.

«En tan sols un projecte, s’ajunten totes unes coordenades que ens satisfan socialment», ha señalat Daniel Recasens, regidor de cultura, referint-se a la unió del caire cultural i solidari d’aquest esdeveniment. «El Círcol aprofita l’espai per oferir un concert solidari, els artistes representen a tota una institució que forma part de la identitat col·lectiva i del paisatge i nosaltres estem molt contents de poder comptar amb ells», va detallar Recasens.

El primer concert en 13 anys

Feia tretze anys que la Companyía Elèctrica Dharma no actuava a Reus. És per això que Josep i Maria Fortuny, membres del grup musical, destaquen la doble vesant especial que suposa per ells aquest concert: «tocarem el dia d’abans del 38è aniversari del nostre primer concert».

En aquesta línia, Marc Moncusí, en representació dels organitzadors ha volgut destacar el valor de comptar amb el grup d’Elèctrica Dharma «per un motiu artístic i solidari que sempre ha demostrat el grup musical i pel sentit nacional que estem vivint, des d’El Círcol és important tenir-lo entre nosaltres».

Comentarios
Multimedia Diari