Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

‘Coneguem el Priorat’ reuneix més de 240 alumnes aquest dimarts a Margalef

La iniciativa està pensada perquè els escolars descobreixin, a través de diversos tallers, els valors materials i immaterials de la comarca

Redacció

Whatsapp
Imatge de l’edició anterior. FOTO: Júlia Viejobueno / Prioritat

Imatge de l’edició anterior. FOTO: Júlia Viejobueno / Prioritat

Margalef rebrà el 17 d’abril més de 240 alumnes de la comarca en el marc del projecte ‘Coneguem el Priorat’, una iniciativa pensada perquè els escolars coneguin i prenguin consciència dels valors materials i immaterials de la comarca. Amb la visita a Margalef es dóna continuïtat a un projecte sorgit en el marc de l’elaboració del Pla de Gestió de la candidatura a Patrimoni Mundial, entre el Grup de Mestres del Priorat, Prioritat, els Serveis Educatius del Priorat i el Consell Comarcal del Priorat, amb la creació del Fòrum d’ensenyament com a espai de debat i propostes en aquest àmbit. El projecte també compta amb el suport de l’Oficina Jove.

L’activitat proposa un seguit de tallers als 167 alumnes de cicle mitjà que s’hi donaran cita. A més, també s’ha implicat els centres d’ensenyament secundari de Falset i Cornudella per tal que els tallers que faran la canalla siguin conduïts pels 61 alumnes de quart d’ESO de l’INS Priorat i els 15 alumnes de tercer d’ESO de l’INS Montsant. Els tallers programats enguany són ‘Mirador’, que explicarà el mosaic del paisatge del Priorat, eix central de la candidatura Priorat-Montsant-Siurana a Patrimoni de la Unesco; ‘Gimcana’, que permetrà els alumnes recórrer i conèixer els carrers i places del poble mentre superen una sèrie de proves; ‘Jocs tradicionals’, taller en el qual descobriran els jocs que cada 6 d’agost fan a l’Ermita de Sant Salvador; ‘Torxes’, en el qual se’ls ensenyarà a preparar les torxes amb les quals els xiquets i xiquetes de Margalef van a esperar els Reis la nit del 5 de gener; ‘Riu’, que els permetrà treballar la fauna de macroinvertebrats; ‘Abric del Filador’, una proposta per conèixer els treballs arqueològics en aquest jaciment prehistòric; ‘Marges de pedra seca’, taller en el qual reconstruiran un marge; ‘Cultura i art’; que els descobrirà el patrimoni cultural i artístic de Margalef; ‘Escalada’, que tindrà lloc a prop de la Cova del Ximet, i ‘Molí d’oli’, que consistirà en una visita, activitat i tast d’oli en aquest museu del poble situat en l’antic molí.

Temas

Comentarios

Lea También