Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Consistori i entitats treballen per ajudar els sense llar

Cal Massó acull una jornada per tal d’impulsar la xarxa integral per l’atenció a les persones en situació d’exclusió residencial

Redacció

Whatsapp
Imatge d’arxiu d’una batuda nocturna que es va portar a terme a la ciutat. FOTO: alfredo gonzález

Imatge d’arxiu d’una batuda nocturna que es va portar a terme a la ciutat. FOTO: alfredo gonzález

L’Ajuntament de Reus ha organitzat per aquest matí a Cal Massó, una jornada per tal d’impulsar la xarxa integral per l’atenció de les persones que es troben en exclusió residencial, que a partir d’ara es reunirà cada tres mesos.

L’objectiu d’aquestes reunions trimestrals serà establir mecanismes de treball conjunt i circuits de coordinació continuada per conèixer en tot moment quin tipus de suport pot oferir cada entitat a les persones sense llar. Durant la jornada, es presentarà l’estudi europeu que porta per títol Pilot project - Promoting protection of the right to housing - Homelessness prevention in the context of evictions, elaborat per la Càtedra Unesco d’Habitatge de la URV juntament amb altres experts internacionals, que tracta sobre el dret de l’habitatge a Europa i la relació que s’estableix entre desnonaments i sensellarisme. 

L’Ajuntament de Reus ha organitzat per aquest matí a Cal Massó, una jornada per tal d’impulsar la xarxa integral per l’atenció de les persones que es troben en exclusió residencial.

En aquest context, a Reus fa anys que es va iniciar un treball conjunt i coordinat entre la Regidoria de Benestar Social i les entitats i serveis que hi ha a la ciutat, per tal de prevenir i pal·liar el fenomen del sensellarisme mitjançant les accions següents: Elaboració i implementació d’un protocol d’actuació, sobretot en períodes de fred; col·laboració i participació en el pla pilot «Estratègia integral per a l’abordatge del sensallerisme a Catalunya»; recompte de les persones sense sostre que hi ha a la ciutat; jornada de coneixement del projecte HomelessEntrepreneur i creació d’un registre unificat de les persones sense llar.

Temas

Comentarios

Lea También