Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus Societat

Cori Balanyà, de nou al capdavant del barri Fortuny

La presidenta de l’associació de veïns renova la junta i anima a unir-se per millorar
la connexió amb transport públic cap a l’Hospital

Salvat Jordina

Whatsapp
El vicepresident, Josep Lluís Rius, la presidenta, Cori Balanyà, i el secretari en la votació de l’associació de veïns. FOTO: ALBA MARINÉ

El vicepresident, Josep Lluís Rius, la presidenta, Cori Balanyà, i el secretari en la votació de l’associació de veïns. FOTO: ALBA MARINÉ

«El barri Fortuny està molt ben comunicat, però cal potenciar la connexió amb transport públic cap a l’Hospital. Per això, seria necessari que els veïns del barri Montserrat i Juroca ens uníssim». Aquesta és una de les fites que es marca Cori Balanyà, reelegida, dimarts al vespre, presidenta de l’associació de veïns del Barri Fortuny en una votació amb una vintena d’assistents. Malgrat que la presidenta assegura que va incentivar a la participació, la seva va ser l’única candidatura que finalment es va presentar.

Així doncs, després de dos anys al capdavant de l’associació, Cori Balanyà repeteix com a presidenta per, almenys, quatre anys que podrien ser renovables fins a vuit. Tot i això la junta sí que s’ha vist renovada amb Josep Lluís Rius, excap de la colla del Lleó, com a vicepresident, Albert Delmonte al càrrec de tresorer i amb Josep Lluís Latorre i Ariadna Nadal, de vocals.

«Cal dinamitzar el barri i impedir que tanquin els comerços, assenyala Balanyà. «Els negocis són els que fan créixer la nostra zona», insisteix recordant que fa 20 anys hi havia molta més presencia de comerços que no pas ara.

La presidenta considera que el barri Fortuny té molt de potencial i està en un bon moment, però creu que un punt a millorar hauria de ser la connexió amb transport públic entre el seu barri i l’Hospital de Reus. «Hem de pensar que molts dels nostres veïns són gent gran, per a ells és cabdal millorar el transport amb autobús cap a l’hospital», insisteix. És per això que anima als veïns del barri Fortuny i Juroca a unir forces en reclamar aquesta millora «que també els afecta».

Una vida vinculada al barri

La vinculació de Cori Balanyà amb el barri és de tota la vida. Hi va créixer i la seva família va tirar endavant el negoci Fruites Balanyà. A més, el seu pare, Isidre Balanyà, era molt conegut al barri. En aquest sentit, ella indica que «conec a la gent de tota la vida i sempre he estat vinculada en el teixit associatiu». De fet, la presidenta ja havia format part de la junta de l’associació de veïns com a secretaria de Miquel Reverte i, també, va ser vicepresidenta.

Cori Balanyà va impulsar, fa 4 anys, les Festes de Sant Bernat Calvó del Barri Fortuny. Una celebració que es celebra aquest cap de setmana i que concentra colles geganteres i celebra un esmorzar popular amb llonganissa i una paella popular. Segons Balanyà «aquestes festes serveixen com a tancament de l’estiu i estan pensades expressament pel barri».

Temas

Comentarios

Lea También