Cornudella crea una xarxa de solidaritat amb comerços i restaurants

L'alcalde, Salvador Salvadó, ha destacat 'el gran esforç humà que comporta la feina que estan fent els establiments de la vila, als quals l'Ajuntament els està immensament agraït

25 marzo 2020 10:20 | Actualizado a 31 marzo 2020 10:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cornudella de Montsant s'ha instal.lat en la solidaritat entre els seus veïns. Des que ha esclatat la crisi del coronavirus, tota una xarxa d'accions ajuden els vilatans i vilatanes, especialment la població més vulnerable, com és la gent gran.

La capil.laritat del sistema neix d'una inicitiva de l'Ajuntament, que ha coordinat les accions dels establiments comercials -especialment d'alimentació-, dels restaurants i la farmàcia, més un grup de voluntaris de retén, tot amb el suport dels treballadors municipals.

Així, el consistori va demanar a establiments com carnisseries, fruiteries, cansaladeries, forns o restaurants que es posessin en contacte amb ell per centralitzar el servei. En un gran esforç col.laboratiu, els establiments reben comandes via telèfon i les serveixen després als vilatans a casa seva, o bé les deixen preparades perquè les passin a recollir, en funció de les necessitats de cadascú.

Fins i tot des del consistori s'ha servit medicació a persones que ho necessiten, en col.laboració amb la farmàcia del poble.

L'alcalde, Salvador Salvadó, ha destacat 'el gran esforç humà que comporta la feina que estan fent els establiments de la vila, als quals l'Ajuntament els està immensament agraït. Cornudella està demostrant ser una població molt solidària', ha recalcat l'alcalde, que junt a regidors del consistori han facilitat els números dels seus telèfons mòbils a la població per si tenen necessitats, principalment la població més sensible al coronavirus.

El consistori va repartir un ban municipal on hi figuraven els números de telèfon dels comerços i establients que se sumen a la iniciativa i va anunciar que coordinaria les tasques de voluntariat. Un retén de 30 voluntaris de la vila s'ha ofert per si cal actuar.

Alguns establiments, a més, han decidit reduir el seu horari comercial. El servei manté la distància física i en alguns lloc no es permet accedir a l'interior del comerç ni tocar la mercaderia exposada.

Des del mateix Ajuntament es truca per telèfon a la gent gran i necessitada per veure la seva evolució i si necessiten alguna mena d'auxili, a partir de les dades facilitades per l'equip de Serveis Socials.

D'altra banda, els equips de treball municipals s'han dividit en grups de manera que no coincideixin tots al mateix temps al lloc de treball. En el cas de la Brigada Municipal, una de les accions destacades que està duent a terme aquests dies és la desinfecció dels carrers de la vila.

Comentarios
Multimedia Diari