Corpus s’acomiada i dóna la benvinguda a la Festa Major de Reus

La processó va recórrer el centre mentre que l’Àliga i els Nanos celebraven l’arribada de Sant Pere

24 junio 2019 15:33 | Actualizado a 12 julio 2019 09:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Reus va viure ahir una tarda frenètica d’activitats que van fer que molts reusencs sortissin al carrer per començar a celebrar la revetlla i fer passar les hores abans que tingui lloc la primera tronada de Sant Pere. Entremig de l’esclat de petards i d’algun coet llançats per la canalla, sobre dos quarts de 8 de la tarda començava la processó de Corpus amb el ball solemne curt de l’Àliga a les portes de la Prioral. 

Un acte de gran solemnitat que posava punt final a una festivitat de Corpus després de recórrer els carrers del centre, alguns d’ells engalanats amb les catifes florals recuperades fa més de 20 anys de la mà de l’Agrupació d’Associacions i Confraries de la Setmana Santa de Reus. Tot i que en menys quantitat del que és habitual, membres de diferents agrupacions van dedicar tot el matí a confeccionar, minuciosament, les obres d’art florals tant al carrer Monterols com al Fossar Vell.  

El seguici religiós va sortir de la plaça de Sant Pere. I ho va fer presidit també pels Nanos de Reus, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga. De fet, tots aquests elements festius van ser els grans protagonistes instants després a la plaça del Mercadal, on centenars de famílies ja els esperaven per veure les darreres ballades i, de pas, anar preparant-se per donar la benvinguda a la Festa Major d’enguany. I és que a la ciutat tothom tenia ganes de què arribi Sant Pere. Serà avui, a partir de les 8 del vespre, quan el saló de plens acollirà la tradicional lectura del pregó de festes i la posterior encesa de la tronada.

Cercavila de Foc

Acabada la processó i la ballada conjunta, la nit es va acabar de coronar amb l’esclat de foc i de llum amb motiu de la Cercavila del Foc. En ella hi van participar els Bous i la Vedella de Foc, el Ball de Diables adult i infantil de Reus, el Drac i el Drac infantil, la Víbria i la Cabra petita i la gran. Tot ells, van iniciar el recorregut pels carrers del centre de la ciutat passades les 10 de la nit i seguits per uns quants intrèpids reusencs. 
La Nit de Sant Joan també va servir per posar punt final a una nova edició de les Barraques de Festa Major que, un cop més, han estat multitudinàries i han omplert el Parc de la Festa amb milers de joves durant els tres dies de concerts. 

Comentarios
Multimedia Diari