Creen una xarxa de voluntaris per fer mascaretes a les Borges del Camp

L’Ajuntament compta ja amb una quinzena de voluntaris. El material l’han posat ADZnadons, Industrial Algodonera i La Bugaderia Industrial

26 marzo 2020 10:30 | Actualizado a 05 abril 2020 09:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Arran la recepció d’una donació de material per elaborar mascaretes, l’Ajuntament de les Borges del Camp ha impulsat la iniciativa ‘Mascaretes per a les Borges del Camp’. La donació la van rebre de les empreses ADZnadons, Industrial Algodonera i la Bugaderia Industrial Les Borges. A hores d’ara, estan buscant voluntaris del municipi per tal de confeccionar més mascaretes, tot i que en poc temps han arribat a una quinzena de voluntaris (fins a la darrera consulta feta pel Diari).

Les mascaretes estan tallades i a punt per iniciar la confecció. «La iniciativa es va muntar fa tan sols prop d’una setmana i centralitzem les trucades de tot aquell que vulgui ajudar a través de l’Ajuntament. Les persones que se sumen han de saber cosir i tenir màquines. Per complir amb totes les mesures preventives i evitar contagis, les persones que sol·liciten participar reben per part dels agents de les Brigades el material pertinent, així com les instruccions per fer les mascaretes. Són molt senzilles», descriu la regidora de Benestar Social, Família i Salut de l’Ajuntament de les Borges del Camp, Maria Vilà.

El projecte està implicant força gent i la difusió mitjançant xarxes socials es propaga ràpidament. «Les empreses que ens proporcionen el material són de confiança i del territori. A més, tenen una filosofia i valors importants, com ara la reutilització i el respecte al medi ambient. En el cas de ADZnadons, s’elaboren bolquers de tela reutilitzables», afegeix Vilà. Ara hi ha necessitat de mascaretes i la resposta dels vilatans està sent clau. «Calen moltes mascaretes. El teixit de voluntaris començarà amb fils blancs i acabaran posant-hi de colors», assenyala la regidora. Vilà esmenta que hi ha molt de compromís. «Tenim prop de 2.200 habitants aproximadament a les Borges del Camp i volem ser al costat de tothom. Per això, hem habilitat el telèfon de l’Ajuntament per oferir un servei centralitzat per a totes aquelles persones grans i més vulnerables. L’objectiu és conèixer totes les seves necessitats i proporcionar-los ajuda, sigui portant la compra a casa seva o els medicaments de la farmàcia», aporta.

Pel que fa a les empreses subministradores de material per fer mascaretes, tenen una àmplia experiència en el món dels teixits. En el cas de ADZnadons porten una botiga en línia des d’on venen bolquers i altres elements absorbents i protectors; en el cas de Industrial Algodonera, fa més de cent anys que hi és al negoci de la fabricació de cordons, cintes i fil de prolipopilè; i, la Bugaderia Industrial Les Borges s’ha dedicat durant trenta anys al sector de la bugaderia.

Un centenar més per a Secomsa

L’Associació Cultural de Dones Borgenques de les Borges del Camp ha confeccionat 100 mascaretes amb roba de cotó i les ha donades a Secomsa per a què el personal al servei de l’empresa pública comarcal pugui anar convenientment protegit a treballar, tant en el servei de recollida de residus com en la gestió de les plantes de tractament de matèria orgànica i de fracció resta. L’entitat ha respòs així la demanda de l’empresa comarcal davant les dificultats sanitàries.

Comentarios
Multimedia Diari