Crida a la unitat política per salvar l'Hospital de Reus

El Pacte de Salut s'aprovarà en tres mesos i no descarta que la Generalitat entri a gestionar l'Hospital de Reus

19 mayo 2017 17:18 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’arxianunciat i desitjat Pacte Municipal de Salut encara haurà d’esperar, com a màxim, tres mesos. Aquest és el termini que s’han marcat govern i PSC per redactar el que ha de ser el full de ruta que ha de permetre redreçar la delicada situació tant del Grup Salut com de l’Hospital Sant Joan de Reus. Així mateix ho han anunciat aquest dimarts els portaveus dels quatre partits i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, després d’explicar la moció que presentaran en el ple extraordinari de Salut d’aquesta setmana. Tot i ser encara una simple expressió de voluntats i bones intencions, Pellicer ha anunciat que no es rebutjarà cap tema. L'equip de govern de l'Ajuntament de Reus -CiU, ERC i Ara Reus-, de bracet del grup del PSC -a l'oposició-, pressionen la resta de formacions polítiques perquè donin llum verda a una moció en matèria de salut.

Entre aquests, els més destacats són la definició del model assistencial per la ciutat, la gestió i reestructuració del Grup Salut o la governança de l’Hospital Sant Joan després que el mateix conseller de Salut, Toni Comín, afirmés durant la seva visita a Reus que tots els escenaris eren possibles. En aquest sentit, la regidora de Salut, Noemí Llauradó, ha expressat la possibilitat que el CatSalut tingui una major participació a l’hospital però que “el lideratge serà de l’Ajuntament de Reus perquè la municipalitat sempre ha anat en benefici de la ciutadania. Ella mateixa també s’ha referit a les retribucions variables en funció dels objectius (DPO) deixant clar que la voluntat passa per abonar-les als treballadors quan reverteixi la delicada situació econòmica de l’hospital.

Més enllà de tot plegat, el text està dividit en 13 punts que l’alcalde Pellicer ha resumir que “persegueixen els objectius de recobrar la cohesió ciutadana, de fer valdre el fet identitat i de singularitat de l’Hospital de Reus, reconèixer el valor i capitalitat del centre sanitari com a element estratègic de ciutat, pel seu creixement socioeconòmic i vertebració del territori”.

Un acord ‘diferent’

Més enllà de tractar la gestió sanitària pública, el Pacte Municipal de Salut suposa el primer gran acord entre govern (CiU, ERC i Ara Reus) i PSC. Fins ara, i només en comptades ocasions, l’alcalde de Reus i els socialistes havien aconseguit teixir complicitats en mocions portades al ple. Aquesta vegada, la bona sintonia entre les dos parts permetrà tancar un pacte amb una bona majoria. No obstant, tots els presents a la presentació han volgut invita a la resta de partits a sumar-s’hi aportant les seves propostes perquè “sense consens l’hospital no pot funcionar”, ha recordat el socialista Andreu Martin. Tampoc escapa el fet que, casualitats o no, l’acord es faci públic després de la renúncia al càrrec del portaveu del PSC, de Francesc Vallès, de la setmana passada.

Per acabar, destacar que la moció prosperarà malgrat que en la sessió plenària només estaran presents dos regidors del PSC, ja que en cas que la resta de formacions votés en contra sempre hi haurien més vots a favor de la moció (13) que en contra (11).

 

Comentarios
Multimedia Diari