Cs porta al Parlament la conversió del raval Santa Anna en zona de vianants

Presenta una proposta de resolució on reclama la suspensió del tancament al trànsit  per «manca de consens»

06 agosto 2020 07:40 | Actualizado a 06 agosto 2020 08:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El diputat de Ciutadans (Cs) Matías Alonso ha presentat una proposta de resolució al Parlament en què demana «la suspensió del tancament al trànsit del Raval Santa Anna de Reus perquè «s’ha adoptat sense consensuar amb els veïns i, per tant, s’han vulnerat els seus drets». El raval Santa Anna s’ha fet d’ús exclusiu per vianants d’11 a 02h, des de dissabte passat. 1 d’agost.

El de ciutadans defensa que «aquesta mesura de peatonalitzar el tram que va des del carrer Santa Anna i fins a la plaça Prim s’ha de revisar i acordar amb els ciutadans afectats». De fet, ha titllat «d’arbitrari» el canvi, tot assenyalant que la peatolanitlzació s’ha fet «sense consens ni necessitats objectives que ho justifiquin i més encara en una situació de crisi com la derivada de la COVID-19, és una vulneració clara de drets dels veïns i comerciants afectats».

En aquest sentit ha remarcat que «l’equip de govern ja va confirmar al Grup Municipal de Cs Reus que no hi havia cap informe de mobilitat que avali la mesura de peatonalitzar el Raval Santa Anna ni les restriccions de trànsit que s’han aplicat». Segons Alonso, no s’ha consultat als titulars d’una vintena de comerços afectats per aquest canvi.

Segons ell, aquesta limitació del pas de vehicles «pot posar en perill la viabilitat de diversos comerços i l’accés als aparcaments Prim i Simonet, dos dels més utilitzats pels clients d’aquesta tradicional zona comercial reusenca».

Comentarios
Multimedia Diari