Curses de vells records

La Primera Baixada d’Andròmines ideada pels Xiquets de Reus i la Colla Gegantera del Carrasclet vol revifar la Misericòrdia el dia 30 de setembre

13 agosto 2017 10:59 | Actualizado a 27 agosto 2017 15:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Sempre havíem volgut crear quelcom nou per les festes de Misericòrdia, un acte lúdic que s’allunyés de la cercavila o la baixada de l’Àliga i gegants habitual i se’ns va acudir la Primera Baixada d’Andròmines de Reus», rememora Oriol Ciurana, dels Xiquets de Reus sobre la iniciativa que han gestat juntament amb la Colla Gegantera del Carrasclet per al 30 de setembre. Pretén ser un acte festiu de caràcter distès que incentivarà molts cervells imaginatius i inventors per desenvolupar la seva pròpia andròmina amb milers de materials vells i així participar en una cursa per lliscar en carrers amb pendent. 


Sobre aquest factor, Ciurana riu: «Tot i que el recorregut encara no està decidit, a Reus tampoc hi ha massa pendents ni carrers massa llargs que facin baixada. Mirarem de trobar algun traçat que ens doni espectacle», detalla. De fet, no descarta que el dia de la baixada, hi hagi un carrer on dues persones esperin per ajudar a empènyer andròmines. «Segurament hi haurà salts i corbes que ens inventarem per amenitzar el recorregut», afegeix també el casteller.  

Les dues entitats organitzadores pretenen que totes les franges d’edat hi tinguin cabuda

 
Ambdues entitats, en presentar el projecte a la ciutadania i fer-ho públic a través de les xarxes socials d’Instagram i Facebook van quedar sorpresos per la rebuda. «Estem al·lucinant de l’acollida que té. Quan ho vam presentar, no vam trigar en tenir unes 15 persones apuntades per voler sol·licitar la seva inscripció. Pensàvem que almenys el primer any seria un esdeveniment més acollit per entitats i colles del seguici», se n’alegra el reusenc. Ha passat just el contrari, es vol sumar gent de fora de la ciutat com ara la Selva del Camp i Riudoms.

El recorregut encara està per decidir, però podria incloure salts i corbes

«Hem vist que hem diluït fronteres i no ens ho esperàvem. També hi ha vertaders professionals, gent que competeix per diferents pobles», ressalta. La Primera Baixada d’Andròmines de Reus, ara per ara, promet anar més enllà que un mer fenomen local. Segons diu l’organització, segons l’acollida donaran més o menys marge i potser «limitarem el màxim de gent per participar-hi». 

El recorregut i els premis
La idea dels organitzadors és presentar el dia 1 de setembre tot el recorregut. «Hi haurà categories, premis que distingiran el participant més veterà, el més ràpid, el millor disfressat i el més sorollós, però encara ho hem de concretar. Tot i que encara ens cal buscar patrocinadors per finançar tot l’acte, ja estem escalfant motors amb la preparació», apunta Ciurana. Tenen referents de molts indrets dels voltants i pensen adaptar el més original a la capital del Baix Camp. A més, volen que tothom, major de 18 anys, participi, perquè «la clau és acollir tothom i volem agafar el rang més ampli possible». La voluntat de l’acte dedicat a les andròmines és d’establir una continuïtat. Un altre detall que afegeix Ciurana és que tot participants en el recorregut tindrà sopar i beguda, i temps després encetaran el concurs d’escalabirres.  «A mesura que tinguem tot el recorregut enllestit, ho anirem detallant tot per la xarxa», detalla el reusenc. 


Cal recordar que hi ha un concurs obert per triar el nom oficial de la baixada, el qual el mateix dia de celebració es decidirà. Per participar, només cal escriure la proposta al correu electrònic androminesreus@gmail.com

Comentarios
Multimedia Diari