Damm podria ampliar la producció de llúpol a Prades

El municipi té 8,5 hectàrees destinades al cultiu d’aquesta planta, i ara, la companyia cervesera ja es planteja ampliar-ne la producció

26 octubre 2018 18:57 | Actualizado a 29 octubre 2018 18:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La primera collita industrial de llúpol de Prades ha permès al grup Damm comercialitzar la cervesa Complot. Ahir a la tarda, els veïns d’aquesta localitat van poder tastar algunes de les primeres ampolles d’aquesta cervesa India Pale Ale (IPA) mediterrània, en un acte de presentació durant el transcurs del qual un dels màxims experts en l’elaboració de cervesa,  Carlos Cervantes, va explicar com s’ha realitzat tot el procés.

Actualment, Damm té 8,5 hectàrees de plantacions de llúpol a Prades, però la intenció és ampliar fins a 15 hectàrees més, un cop la plantació inicial s’hagi estabilitzat, ja que la planta pot tardar fins a tres anys a entrar en ple rendiment, va explicar Eduard Tenas, director de compres de Damm. 

Un cop feta la recollida, el llúpol es porta fins a la cooperativa, on amb màquines d’última generació es fan els tractaments necessaris per mantenir-ne la qualitat a la fàbrica que el grup Damm té a Barcelona, on es guarda per elaborar la cervesa. La collita d’enguany ja ha arribat als 2.000 quilos de flor fresca davant dels 120 de la primera campanya. I és que el llúpol cultivat a Prades és «excepcional» segons Carles Abella, gestor de projectes agronòmics de Damm, que va explicar que s’aconsegueix un gust amarg difícil de trobar.

El clima, la terra i la diferència de temperatures entre la nit i el dia contribueixen a aconseguir un producte de molta qualitat, va afegir Anna Sues, responsable de compra de matèria prima de Damm, que també va destacar la intensitat de l’aroma del llúpol que s’aconsegueix.

Beneficis locals

El projecte ha aconseguit engrescar fins a sis agricultors del municipi. L’alcaldessa, Lídia Bargas, va explicar que aquesta és una manera que tenen els pagesos locals de seguir guanyant-se la vida amb la terra i  sense haver de prescindir de la patata, el cultiu estrella d’aquesta zona del Baix Camp.

El projecte va començar a gestar-se fa quatre anys i ara ja se’n comencen a veure els primers resultats. La festa del llúpol que va tenir lloc ahir al centre cívic n’és un exemple, ja que els participants van poder fer un tast de la cervesa Complot, i altres productes del grup. A més, set restaurants del municipi van elaborar diferents tapes per acompanyar la beguda.

Comentarios
Multimedia Diari