David Vidal serà diputat provincial per la CUP

A l'Ajuntament de Reus, la formació s'organitza per promoure "el govern del canvi"

ACN

Whatsapp
El portaveu del grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Reus, David Vidal. Foto: ACN

El portaveu del grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Reus, David Vidal. Foto: ACN

El mateix David Vidal ha confirmat aquest dilluns que ha estat proposat i avalat per les CUP del Baix Penedès, les Terres de l'Ebre i les comarques del Camp per assumir el càrrec de diputat provincial a la Diputació de Tarragona. Vidal ha aclarit que continuarà exercint com a portaveu del grup municipal de la CUP al consistori reusenc, "però la meva dedicació a l'Ajuntament se centrarà en els plens i en els consells d'administració de les empreses sanitàries". Pel que fa a l'Ajuntament, Vidal ha dit que la prioritat de la CUP és "construir el govern del canvi" i, per això, "ens hem organitzat per poder fer front a la nostra participació en institucions supramunicipals, on tenim molta feina a fer".

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Reus ha presentat aquest matí l'organització interna per fer front als reptes plantejats després de les eleccions. A més d'anunciar que David Vidal serà diputat provincial a la Diputació de Tarragona, els membres del grup han exposat els primers passos que realitzaran.

Els regidors Marta Llorens i Edgar Fernández, que aniran al Consell Comarcal del Baix Camp, han comentat que hi arriben "amb un treball previ de dos anys que s'ha centrat bàsicament en el Consell Esportiu i l'empresa Giravolt". El seu objectiu, han detallat, és "constituir una oposició en una institució on tots els partits han governants junts fins ara".

La CUP també ha anunciat el seu posicionament respecte al ple del cartipàs que es celebrarà en els propers dies. La regidora Mariona Quadrada ha explicat que la CUP s'oposarà a les remuneracions dels càrrecs electes i directius al considerar-los desorbitats, i ha assegurat que "si la CUP estigués al govern compliríem amb la limitació de sous d'entre 2 i 2,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional".

Precisament, sobre la qüestió de les remuneracions i dels ingressos de diners públics per part dels càrrecs electes i grups municipals, el regidor Oriol Ciurana ha explicat que "un bon punt sabem exactament tots els diners que ingressarem realitzarem una assemblea extraordinària per decidir com gestionar-los".

Pel que fa a l'organització interna, Marta Llorens portarà l'àmbit d'educació a l'Ajuntament i Edgar Fernández el de drets socials. La resta de regidors, Xavier Angelergues, Mariona Quadrada i Oriol Ciurana, s'encarregaran dels assumptes econòmics, cultura i urbanisme, respectivament.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También