De la Macarena a ‘La Bella i la Bèstia', tots els estils per lluitar contra el càncer infantil a Reus

 El Teatre Fortuny s’omple amb la 5a Gala Solidària, a favor de la Fundació Joan Petit

25 noviembre 2019 09:27 | Actualizado a 29 noviembre 2019 14:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Teatre Fortuny, ple. Llums apagats i acció. A l’escenari, un grup de veïnes del barri Sol i Vista de Reus, i sona la Macarena. Les ballarines comencen la coreografia i el públic s’encén a crits i aplaudiments. Així de forta començava, ahir a les 19 h, la Gala Solidària de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR). La cinquena edició va aconseguir, de nou, fer el ple. I ho ha fet en un any molt especial, en el que les donacions seran destinades a la lluita contra el càncer infantil, tot aprofitant que, enguany, Reus s’ha convertit en la seu del 19è Torneig Joan Petit Nens amb Càncer. «Reus ha sigut solidària, i no s’ha quedat en tan sols un torneig, sinó que la campanya ha seguit tot l’any, amb la implicació de tot el teixit de la ciutat», exclamava el president de la FAVR, Marcos Massó, just abans de començar la gala. De fet, l’escenari va estar presidit pel gegantó Joan Petit i, a l’entrada del Teatre Fortuny, es va instal·lar una urna per seguir amb la recol·lecta solidària.

Per la solidaritat es fa qualsevol cosa i, fins i tot, es perd la vergonya. Disfresses, coreografies, playbacks, música i veu en directe... Artistes i veïns dels barris de Reus van aportar el seu granet de sorra per teixir dues hores d’espectacle. Entre les cançons interpretades, n’hi van haver moltes que guardaven significats optimistes. «The way you make me feel, de Michael Jackson, parla de bons moments. Hem cregut que era un tema perfecte per aquesta ocasió, per aportar optimisme», explicaven els components del grup After Dark, després de deixar bocabadats els espectadors amb una versió en acústic del Rei del Pop.

També les Spice Girls van estar sobre l’escenari del Fortuny, tot i que les cinc components del grup de moda dels 90 es van triplicar. I és que van aparèixer tres generacions. «Van sorgir moltes idees de gent molt diversa i, al final, vam apostar per representar tres generacions de dones», van explicar les responsables.

Qui tampoc va poder faltar va ser Disney i les referències al món infantil. El Jordi i la Puri, del barri Pastoreta, es van convertir, durant uns minuts, en la Bella i la Bèstia. «Disney sempre deixa missatges i, en aquest cas, ens diu que hem de deixar de costat els prejudicis i que hem de mirar sempre a l’interior de les persones», explicaven tots dos, després d’interpretar un romàntic ball que va acabar en petó.

El flamenc agafa força

Les palmas, bailaoras, guitarres espanyoles i caixes també van tenir un fort protagonisme en la cinquena edició de la Gala Solidària de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus, de la mà d’entitats com el Centro Cultural de Andalucía de Reus o associacions veïnals, com Mare Molas o Aigüesverds. Els volants dels vestits anaven d’un costat a l’altre, al ritme dels aplaudiments, el que aixecava passions entre el públic, amb palmas i algun crit d’«olee».

Qui tampoc va faltar sobre l’escenari va ser el Fary, la Rocío Dúrcal o, fins i tot, l’Ariel Santamaria. En total, quinze espectacles durant dues hores solidàries.

Comentarios
Multimedia Diari