Declaren altres quatre bombers de Reus per presumpta incitació a l'odi després de l'1-O

 En total nou membres del cos han estat interrogats pel jutjat que porta la causa 
 

14 mayo 2018 14:59 | Actualizado a 14 mayo 2018 15:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Quatre bombers de la Generalitat han comparegut el matí d'aquest dilluns davant el Jutjat d'Instrucció 2 de Reus com investigats per un presumpte delicte de malversació i un altre d'incitació a l'odi cap als agents de la Policia Nacional allotjats a la ciutat per a l'operatiu contra l'1-O. 

En declaracions a Europa Press, l'advocat d'un d'ells, de l'associació Advocats Voluntaris 1-O de Reus, Daniel Recasens, ha explicat que només han declarat a preguntes dels seus advocats i han explicat que van participar en la manifestació durant l'atur general del 3 d'octubre fent ús del legítim dret a manifestació i en cap cas van tenir una conducta punible. 

Els advocats tenen previst demanar ben aviat que s'arxivi la causa perquè no existeix delicte una vegada es concloguin totes les diligències d'investigació prevista, ha puntualitzat Recasens. 

En total el jutjat ha citat en els últims mesos nou bombers per delictes de malversació i incitació a l'odi en haver vestit l'equipament dels Bombers de la Generalitat durant la protesta el 3 d'octubre contra la presència dels agents de la Policia Nacional a un hotel de la ciutat

En la causa, la jutge investiga 13 persones --després d'una denúncia de la Policia Nacional--, inclòs l'alcalde, Carles Pellicer (PDeCAT), per la polèmica després d'una concentració el 3 d'octubre contra la presència dels agents a un hotel de la ciutat. 

Al migdia d'aquesta jornada es va convocar davant de l'Hotel Gaudí de Reus, on estaven allotjats els agents, una manifestació contra la seva estada a la localitat i, d'altra banda, els grups municipals van signar l'escrit que criticava "la violència brutal i injustificable" del dispositiu. 

La jutgessa investiga la participació dels bombers i ja va demanar en un acte anterior que l'informessin sobre les sortides que aquest dia van fer amb els camions i, concretament, si en aquest matí va sortir del parc algun vehicle per desplaçar-se davant de l'hotel on estaven els agents allotjats.

INVESTIGACIÓ A l'ALCALDE 
També estan sent investigats dins d'aquesta causa Pellicer i diversos regidors per signar el manifest sobre la policia. 

En ser interrogat per la jutge, l'alcalde va defensar que el manifest es va signar "a favor de la convivència" i que amb aquest escrit reivindicaven la convivència ciutadana i tornar a la normalitat després dels fets de l'1 d'octubre. 

L'escrit, signat pels portaveus municipals del PDeCAT-CiU, CUP, ERC i Ara Reus, sostenia que la convivència es va alterar amb l'arribada a Reus de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional --que es van allotjar a hotels de la ciutat-- i criticava la intervenció policial a la jornada de votacions. 

Comentarios
Multimedia Diari