Declaren els acusats pel tall de les vies del tren a Reus del 23 de setembre

El regidor i l’exregidora de la CUP, Edgar Fernàndez i Mariona Quadrada, i Ricard Aragonès, militant d'Endavant, han reconegut la seva participació en les diferents protestes post sentència del Procés a Reus i han fet una «defensa política» de les mobilitzacions

18 febrero 2020 18:33 | Actualizado a 21 febrero 2020 16:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Segueix el judici als investigats de causar els talls de les vies del tren a Reus. Aquest matí, ha estat el torn del regidor de la CUP, Edgar Fernàndez, l’exregidora també cupaire, Mariona Quadrada i de Ricard Aragonès, militant d’Endavant. Els tres, acusats de desordres públics pel tall de vies del 23 de setembre, una mobilització que es va iniciar com a protesta per la detenció de nou CDR a la Catalunya Central, coneguda com l’Operació Judes.

Adif, l’acusació, va presentar una denúncia en què feia constar que el tall del 23 de setembre havia afectat a nou trens i havia suposat un retard de més de 200 minuts, però segons l’esquerra independentista l’acció va durar menys de deu minuts.


Els investigats han respost a les preguntes de les seves defenses i han reconegut que van participar en aquell tall de vies i a les mobilitzacions que es van produir a Reus durant tota la tardor en protesta de la sentència del Tribunal Suprem al Procés Independentista.  «Hem fet una defensa política de les mobilitzacions», ha explicat el regidor de la CUP, Edgar Fernàndez a la sortida dels Jutjats, afegint que «la mobilització és necessària i la repressió no ens frenarà en absolut». 

Els encausats han tornat a denunciar la utilització de fitxers policials per part dels Mossos d’Esquadra amb l’objectiu «d’assenyalar» persones visibles de l’esquerra independentista. En aquest sentit, Fernàndez ha destacat «la lògica repressiva del Estat amb la necessària complicitat i ajuda del Govern català». Discurs que ja van transmetre el passat dilluns, després que declares Oriol Siurana, exregidor de la CUP i investigat com a suposat organitzador del tall de vies en les mobilitzacions post Sentència. 
 

Solidaritat amb els encausats
Els tres investigats han comptat amb el suport d’una cinquantena de persones que els han rebut i esperat a la sortida dels Jutjats de Reus  amb una pancarta amb el lema «La solidaritat no és delicte». Entre ells, l’Edu, un dels detinguts durant l’Operació Judes, i de l’Anna, companya de l’Alexis, un altre dels detinguts el 23-S.

Comentarios
Multimedia Diari