Demanen 25 anys per l'acusat del crim de Riudecanyes que es jutjarà dilluns

La Fiscaliaapunta que la víctima va morir asfixiada després de rebre una pallissa en una finca rústica

13 julio 2019 10:52 | Actualizado a 16 julio 2019 11:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Audiència de Tarragona començarà a jutjar aquest dilluns l'home acusat d'un delicte d'assassinat per uns fets que van passar a Riudecanyes l'any 2018. La fiscalia demana 25 anys de presó i una indemnització de 440.000 euros de responsabilitat civil per a la seva família i parella sentimental.

Segons l'escrit del fiscal, l'acusat va propinar una forta pallissa i asfixiar la víctima perquè no acceptava que fos la parella sentimental de la seva exparella. L'home va tornar a asfixiar la víctima, quan es va adonar que seguia viva, just quan es disposava a treure'l del maleter del vehicle per deixar-lo en una finca rústica.

La víctima, de 42 anys, mantenia una relació sentimental amb l'exparella de l'acusat. L'home es trobava en un bar de Reus el 24 de març del 2018 acompanyat d'un amic. L'acusat, que tenia prohibida l'entrada en aquest establiment, es va esperar a la terrassa i, un cop, la víctima va sortir-ne, li va fer un senyal i van estar prenent unes cerveses i conversant. Minuts després, van accedir a l'interior del bar amb el permís de la cambrera i van continuar bevent cervesa, fins que l'acusat va dir a la víctima que l'acompanyaria a casa seva en el seu cotxe.

Segons l'escrit del fiscal, l'acusat va propinar una forta pallisa i asfixiar la víctima perquè no acceptava que fos la parella sentimental de la seva exparella

Segons l'escrit del fiscal, l'acusat va aprofitar l'estat de vulnerabilitat de la víctima, atès que havia pres importants quantitats d'alcohol i cocaïna, i es va dirigir a una finca rústica d'explotació porcina aïllada del nucli urbà i poc transitada, on treballava, i que estava situada al polígon 2 del municipi de Riudecanyes. En aquest indret, li va propinar una forta pallissa, colpejant-lo diverses vegades a la cara, al coll, al crani i a l'esquena. Això va provocar a la víctima un politraumatisme i un estat important d'incapacitació, segons el ministeri públic. Després, l'acusat va agafar-lo pel coll i el va asfixiar amb la intenció de matar-lo.

Tot seguit, l'home va posar a la víctima al maleter del seu vehicle per abandonar-lo en una zona propera d'oliveres. No obstant això, quan es va disposar a treure'l del cotxe, es va adonar que la víctima seguia viva. Per la qual cosa, segons l'escrit de l'acusació, va agafar-lo pel coll i el va asfixiar novament, posant fi així a la seva vida.

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus va acordar presó provisional comunicada sense fiança per a l'acusat el març del 2018. El fiscal demana 25 anys de presó per un delicte d'assassinat i una indemnització per responsabilitat civil de 90.000 euros per la dona i els tres fills de la víctima. També 40.000 euros més per la seva mare i per la seva parella sentimental.

Comentarios
Multimedia Diari