Demanen 9 mesos de presó per a dos treballadors per provocar un foc a la Morera de Montsant

L'incendi va tenir lloc el 10 de març de 2015 i en l'extinció van intervenir cinc dotacions de bombers i un helicòpter

19 mayo 2017 15:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Dos treballadors d’una empresa dedicada al conreu de la vinya s’enfronten a nou meses de presó acusats d’haver provocat un incendi forestal al terme municipal de la Morera de Montsant l’any 2015. Així es recull en l’escrit d’acusació del Ministeri Públic al qual ha tingut accés el Diari.

En les seves conclusions provisionals, el fiscal explica que el 10 de març de 2015 els dos acusats eren treballadors de l’empresa Roca de les Dotze SL, dedicada al conreu de la vinya i elaboració del vi. Es van dirigir a una finca, inclosa al paratge Mas de la Serra, propietat de la societat anteriorment esmentada, a realitzar treballs de neteja i eliminació de restes vegetals, concretament sarments de vinya. Els processats, segons la Fiscalia, van encendre a la finca diverses fogueres, si bé sense adoptar les mesures mínimes de precaució necessàries i exigibles.

Els acusats van encendre una de les fogueres sense disposar d’una distància de seguretat de tres metres i mig de radi net de vegetació al seu voltant, trobant-se a una distància de mig metre del terreny forestal, sense disposar a més dels mitjans necessaris per extingir el foc de les fogueres.

A causa de la negligència dels acusats, el foc d’una de les fogueres es va propagar per les restes herbàcies de la seva zona perimetral i d’aquí al terreny forestal, a prop de la carretera de la Morera a Cornudella de Montsant. Segons les condiciones meteorològiques, el dia dels fets la probabilitat d’ignició era d’un 50 per cent i l’índex de perill d’incendi era alt.

L’incendi es va iniciar pels volts de les 14.40 hores i es va donar per extingit a les 17.05 hores, segons l’escrit del fiscal. Segons Bombers de la Generalitat, es va donar per estabilitzar a les 17.27 hores. En les tasques d’extinció van intervenir cinc dotacions de bombers dels parcs de Cornudella de Montsant, Falset, Reus, Montblanc i Tarragona, a més d’un helicòpter bombarder.

Per un delicte d’incendi forestal per imprudència greu, es demana per als acusats, Ioan B. i Andreu B. U., nou anys de presó i el pagament d’una multa de 2.700 euros. Els acusats, de manera conjunta i la societat El Racó del Dotze SL com a responsable civil subsidiari, hauran d’indemnitzar la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat en la quantitat que es determini respecte a les despeses produïdes arran de les tasques d’extinció de l’incendi.

 

Comentarios
Multimedia Diari