Demanen l’arxivament del cas d’un foc forestal a Pradell de la Teixeta

L’atestat indica que l’origen fou la caiguda d’unes partícules d’unes torres elèctriques

21 febrero 2021 11:13 | Actualizado a 23 febrero 2021 08:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fiscalia Provincial ha demanat el sobreseïment provisional del cas obert arrel d’un incendi forestal ocorregut el 2017 al terme municipal de Pradell de la Teixeta. L’atestat dels agents rurals indicava que l’origen havia estat la caiguda d’unes partícules d’unes torres d’alta tensió. El Ministeri Públic considera que en aquest  cas no es veu una omissió en el deure de cura de les línies elèctriques per part del responsable. El fiscal recorda que la causa es va incoar com a conseqüència de l’atestat del Cos d’Agents Rurals relatiu a un incendi forestal ocorregut al paratge denominat les Serres, al terme municipal de Pradell de la Teixeta, el 28 de juliol de 2017.

Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís a les set de la tarda d’una columna de fum a la carena propera al parc eòlic del Collet dels Feixos. L’atestat indicava que el foc estava a les immediacions de la subestació elèctrica, concretament en dues torres de mitjana tensió. L’origen era estat el despreniment de partícules incandescents procedents d’una de les línies. Aquestes guspires eren entrat en contacte amb la vegetació herbàcia del perímetre de la torre.

L’extinció

El foc va afectar 3.660 metres quadrats de matoll i herbassars d’una parcel·la de titularitat privada. En les tasques d’extinció van participar quatre dotacions terrestres de bombers –dels parcs de Falset, Cambrils i Reus així com del cap de guàrdia–, un helicòpter bombarder i tres avionetes. A les 20.07 el sinistre es va donar per estabilitzat i a les 22.37 per extingit.

Les diligències d’investigació van consistir en la declaració com a imputat del legal representant d’Endesa Distribución SL, en la seva condició de responsable de la zona de Tarragona Sud, Divisió de Catalunya. També va declarar el propietari del terreny, qui va declinar demanar cap indemnització en tractar-se d’una finca plena de matolls.

Com a documental a la causa es va aportar un certificat final dels treballs de tala i poda del corredor i també de les zones adjacents al pal de la línia elèctrica, el certificar de reconeixement periòdic de la instal·lació elèctrica i un registre de les incidències de les línies elèctriques de la zona.

Per tot això, el representant del Ministeri Públic considera que no veu una conducta en la qual s’omet l’adopció de les cauteles necessàries, o sigui, una conducta omissiva de cura. Davant d’aquestes evidències, com que no es detecta una imprudència greu, la conducta de l’investigat no està contemplada en el Codi Penal.
 

Comentarios
Multimedia Diari