Demòcrates de Catalunya Reus exigeix al govern municipal que pagui l'AMI

També demana instal·lar l'estelada i un cartell en una de les rotondes d'entrada a la ciutat. La formació ha presentat aquests requeriments com al·legacions als pressupostos de 2017 perquè executin la mesura

07 junio 2017 18:43 | Actualizado a 04 julio 2017 14:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Demòcrates de Catalunya Reus exigeix al govern municipal que pagui les quotes pendents i la quota en vigor corresponent a l’adhesió de Reus a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Segons exposen, d’ençà que l’Ajuntament de Reus forma part de l’entitat independentista (juliol de 2015) s’han deixat d’efectuar pagaments amb el greuge que això representa. En aquest sentit, asseguren que tant els pressupostos de 2016 com els actuals contemplen una partida pressupostària d’uns 31.000€ per pagar, entre altres, associacions com l’AMI.

Junt amb aquestes demandes, la formació també reclama que es «dotin de pressupost i executin també de forma immediata la instal·lació de l’estelada i el cartell a una plaça/rotonda d’entrada a Reus, tal com han fet la resta de municipis adherits a l’associació».

Demòcrates Reus ha presentat totes aquestes qüestions per mitjà d’una reclamació/suggeriment als pressupostos de 2017 que ha enregistrat a l’Ajuntament aquest dimecres al migdia. En el document, al qual ha tingut accés el Diari, també es recorda que «no hi ha cap sentència judicial en ferm que anul·li la incorporació» a l’Associació de Municipis per la Independència. 

Ple extraordinari
Les al·legacions als comptes municipals presentades per Demòcrates Reus no són les úniques. La setmana passada es coneixia que la plataforma cívica DenouReus havia registrat un suggereriment formal al consistori davant «l’absència d’una partida que permeti a la ciutadania decidir sobre el seu destí a través d’un procés participatiu».

La presentació de les dues al·legacions comportarà que s’hagi de celebrar un ple extraordinari per votar si s’accepten o es desestimen. Un tràmit que endarrerirà el calendari inicial previst pel govern municipal, ja que els pressupostos no quedarien aprovats de forma definitiva fins a la celebració d’aquesta sessió que, en principi, tindria lloc en unes dues setmanes. D’altra banda, cal apuntar que aquesta tarda té lloc el ple ordinària del mes de juny. 

Comentarios
Multimedia Diari