Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Descobrint el sexe a l'antiga roma

L'exposició 'El sexe a l'època romana' al museu Salvador Vilaseca de Reus desvetllarà els secrets més íntims de la vida sexual dels romans amb una vuitantena de peces i textos llatins molt suggeridors

Redacció

Whatsapp
Peça del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona que es veurà a l´exposició. Foto: MNAT

Peça del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona que es veurà a l´exposició. Foto: MNAT

Prostitució, adulteri, heterosexualitat, homosexualitat... La vida sexual dels antics romans era gaire diferent a la nostra? En l’exposició ‘El sexe a l’època romana’ que s’assentarà al Museu Salvador Vilaseca de Reus entre els dies 10 de setembre i 23 de novembre, es podrà descobrir el món de luxúria de l’antiga Roma.

Aquesta mostra, adreçada a un públic adult, desvetllarà, a través de més de 80 peces procedents de diverses col·leccions catalanes –incloent la del Museu de Reus- i dels textos llatins més suggeridors, com els d’Ovidi, Sèneca o Suetoni, els aspectes més íntims de la vida sexual dels romans des de la República fins a l’Imperi del segle IV.

L’exposició, produïda pel Museu de Badalona, comptarà amb la col·laboració de l’ArqueoXarxa (Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya), que té com a principal objectiu apropar, donar a conèixer i posar de relleu el patrimoni arqueològic català a la ciutadania.

Els cinc grans àmbits

La mostra es divideix en cinc àmbits diferenciats. El primer és el ‘Sexe i matrimoni’, que està dedicat a les relacions entre homes i dones, a la seva evolució al llarg del temps i les posicions de corrents filosòfiques com ara l’epicureisme i l’estoïcisme davant de les relacions sexuals i el matrimoni. El segon àmbit, ‘Sexe, seducció i bellesa’, parla de l’atracció física i dels recursos que es podien utilitzar per seduir la persona desitjada. En el tercer, l’anomenat ‘Pràctiques sexuals’, es descriuen les diverses formes de gaudir del sexe documentades a la societat romana, i la consideració que se’n tenia. Tot seguit, l’exposició es trasllada a ‘Les pràctiques sexuals fora del matrimoni’, focalitzant-se en les múltiples relacions que es podien tenir fora de la parella legalment establerta, ja fos amb persones del mateix gènere, amb persones que cobraven per practicar el sexe o fins i tot amb animals.

El món dels Déus

Finalment, el visitant es trasllada del món dels homes al món dels Déus. I és que la ‘Sexualitat divina’, l’última part de l’exposició, servia com a pretext per justificar la vida sexual dels humans. Aquí es podrà veure com els déus Júpiter, Venus, Cupido, Hermafrodita, Príap i Bacus tenien les seves estratègies pròpies de seducció, les seves aventures, i els seus enganys i desenganys. En resum, una exposició on es pot aprendre dels nostres avantpassats i entendre també d’on venim quant als nostres costums, no només culturals - com succeeix habitualment - sinó també des del sexual. Una temàtica que, de ben segur, és interessant per a nosaltres.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También