Destrossen els cartells de l'AMI instal·lats a les entrades de Reus

Uns desconeguts han arrencat el cartell ubicat a l'avinguda de Tarragona i han pintat amb la bandera espanyola el de l'avinguda de Salou

12 junio 2017 08:59 | Actualizado a 14 noviembre 2017 13:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ni 48 hores han durat intactes els cartells de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Uns desconeguts han pintat amb la bandera espanyola el cartell penjat a l'entrada de la ciutat per l'avinguda de Salou i han arrencat el que hi havia a l'avinguda de Tarragona. Les imtages, algunes d'elles ja circula per les xarxes socials, mostren una situació que no és nova i que es repeteix en molts dels municipis de la demarcació que també s'han adherit a l'AMI. 

En el cas de Reus, diferents entitats sobiranistes de la ciutat i regidors d'ERC i la CUP van penjar els cartells divendres a la tarda a les avingudes de Tarragona i Salou. La capital del Baix Camp es va adherir a l'Associació de Municipis per la Independència en el ple de l'Ajuntament del 13 de juliol de 2015 amb els 17 vots favorables de CiU (ara PDeCAT), CUP, ERC i Ara Reus, davant dels 10 en contra del PP, PSC i C's. 

Aquest tema ha estat notícia recentment arran de la reclamació/suggeriment als pressupostos de 2017 registrat per Demòcrates de Catalunya Reus exigint al govern municipal el pagament de les quotes pendents a l'AMI. Segons aquest document, l'Ajuntament no ha pagat les quotes pertinents de l'any passat i d'enguany tot i estar pressupostades.

El PP rebutja els cartells

El grup municipal del Partit Popular ha enviat aquest dilluns un comunicat per rebutjar la instal·lació dels cartells de l'AMI. El seu portaveu, Sebastià Domènech, critica que l'única identificació de la ciutat sigui aquesta i manifesta que la col·locació dels cartells a les entrades de la ciutat "és una prova més de la desesperació d'un procés que esgota i s'esgota". Des del PP també asseguren estar "farts" que "només es governi per uns quants" i reclamen un govern local "lleial a la democràcia i a la legalitat". 

En aquesta línia, Domènech es dirigeix a l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, perquè respongui amb quin dret ha permès la instal·lació d'un rètol privat en un espai públic i si té intenció d'actuar al respecte. També l'interpel·la per saber si preguntarà a la majoria de reusencs sobre què en pensen "d'aquells que volen la confrontació, crispació i divisió dels catalans".

Comentarios
Multimedia Diari