'Desviar els 4 milions per a l’Hospital de Reus no va ser ben vist, però era legal'

La presidenta del consell d'administració de l'Hospital Sant Joan, Noemí Llauradó, va justificar de nou la decisió de destinar fons de Gecohsa per salvar el centre sanitari reusenc

07 julio 2017 09:14 | Actualizado a 07 julio 2017 10:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La presidenta del consell d’administració de l’Hospital Sant Joan i regidora de Salut, Noemí Llauradó, ha tornat a defensar el fet que es destinessin quatre milions d’euros del fons de l’empresa Gecohsa (Gestió Hospitalària SA, empresa que ha gestionat fins ara l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre) per apaivagar el dèficit del Sant Joan, una decisió molt polèmica que no va agradar ni tan sols al conseller de Salut, Toni Comín, tal com va afirmar dimecres en una visita a les Terres de l’Ebre

Llauradó va voler remarcar que «sabem que es va veure com una certa injustícia per part del territori», però també va reiterar que va ser un tràmit legal, malgrat les reserves que pogués despertar en diferents sectors. «Gecohsa és una societat 100% propietat d’una altra, la de l’Hospital».

Llauradó va insistir que es va prendre la decisió perquè es va considerar oportú prioritzar que es resolgués la causa de dissolució

En aquell moment en què la societat ‘mare’ estava en una causa de dissolució, es va decidir, amb un informe del secretari i de l’interventor, passar aquests dividends», va apuntar, recordant com va anar tot i reiterant la legalitat de l’operació. També va insistir que es va prendre la decisió perquè, en el complex escenari d’aquell moment, es va considerar oportú prioritzar que es resolgués la causa de dissolució.

Pel que fa al canvi de titularitat de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, Llauradó es va oferir a facilitar, des de Reus, les gestions, i a fer-ho «de la millor manera possible». La regidora  va posar en valor la feina que s’ha fet durant tres dècades des de Gecohsa i va mostrar la seva voluntat perquè «el traspàs es faci de manera molt ordenada i, sobretot, preservant el màxim de llocs de treball».

Llauradó es va oferir a facilitar, des de Reus, les gestions per al canvi de titularitat de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre

Llauradó també va subratllar que l’empresa Ginsa presta un seguit de serveis, sobretot  auxiliars, al centre ebrenc, que seguiran sent necessaris. Va recordar que l’escenari s’havia posat sobre la taula en alguna ocasió i que «el conseller també és conscient que tot això s’ha de preservar».

També va dir que, «per responsabilitat, des de Gecohsa el que no farem és, d’un dia per l’altre, deixar de prestar uns serveis molt complexos». I es va oferir per poder continuar-los prestant i «trobar la solució més adequada».


Últims dies per negociar el conveni amb els treballadors

La regidora de Salut de l’Ajuntament de Reus, Noemí Llauradó, també va parlar ahir al vespre sobre la situació de les negociacions del conveni amb els treballadors de l’Hospital Sant Joan, que de moment encara estan encallades.

Ara mateix encara hi ha algun escull. «La part laboral demana poder conservar totes aquelles condicions més beneficioses que ara tenen al conveni, en cas que passés a un altre tipus de document», va explicar la regidora. No en va voler donar més detalls, però va assegurar que estan treballant en la clàusula que pugui fer factible aquesta qüestió. «L’objectiu és arribar a un acord», va dir.

Llauradó va recordar que encara hi ha temps fins al 14 de juliol, i que «estem treballant perquè tinguin un conveni propi». També va dir que és una ferma defensora del dret de la plantilla a la negociació, insistint que estan fent tot el possible per arribar a una entesa i que puguin disposar del document. «Per ara encara tenim marge de maniobra i treballem en un mateix sentit», va afirmar.


 

Comentarios
Multimedia Diari