Detinguda per estafar amb bitllets d´avió falsos des de Reus i altres ciutats

L´estafa ascendeix, a Girona, a més de 21.500 ==euro==, encara que hi ha una seixantena més de víctimes

19 mayo 2017 20:20 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Mossos d’Esquadra de la comissaria de Girona van detenir el passat 26 de gener a Girona una dona de 42 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Santa Coloma de Farners, com a presumpta autora d’onze delictes d’estafa. Segons expliquen els Mossos, aquesta dona venia bitllets d’avió amb el reclam d’oferir-los a un preu per sota de mercat que després resultaven ser falsos.

Només a Girona, des de desembre de 2015, s’han recollit 11 denúncies que ascendirien a més de 21.500 euros. Tot així, els Mossos asseguren que disposen d’una seixantena d’afectats més a tot Catalunya i a la resta de l’Estat. Entre les ciutats on es concentren més afectats hi hauria Reus, però també Santa Coloma de Farners, la Bisbal, Palafrugell, la Seu d’Urgell i Barcelona. A més a més, a banda dels perjudicis econòmics soferts per totes aquestes víctimes, també hi ha els perjudicis morals, ja que hi ha famílies que s’han trobat als seus països sense poder tornar o bé d’altres que s’han quedat sense poder viatjar. La detinguda, amb antecedents pels mateixos fets, va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona i ara es troba en llibertat amb càrrecs.

Segons relaten els Mossos d’Esquadra, les víctimes adquirien bitllets pel seu baix preu per viatjar als seus països d’origen a una dona que residia a Santa Coloma de Farners. Donat que no era una agència de viatges, les víctimes contractaven telefònicament amb ella i feien un ingrés bancari d’entre 600 i 700 euros per bitllet d’anada i tornada a països com Cuba, Colòmbia, Uruguai i Argentina.

Comentarios
Multimedia Diari