Disposats a arribar als jutjats contra la variant d’Almoster

El projecte de la nova carretera que uneix aquest municipi amb la Selva del Camp s’ha aprovat definitivament pel ple de la Diputació, tot i que els afectats no creuen que sigui el traçat òptim

04 junio 2019 07:47 | Actualizado a 07 junio 2019 08:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fa anys que veïns i plataformes contràries a la futura variant entre Almoster i la Selva del Camp treballen perquè la nova carretera es faci aprofitant el traçat de l’actual via. Però la decisió està presa i el projecte definitiu ja es va aprovar el passat 31 de maig en el ple de la Diputació de Tarragona. Segons l’ens supracomarcal, es tracta del traçat «òptim», encara que no és el desitjat per un grup de veïns i plataformes i, tal com avisa Alexandre Arnau, un dels afectats, no es quedaran de braços plegats. «Estem treballant per presentar un contenciós, perquè no han fet cas a les nostres demandes. Encara tenim temps fins el juliol. Ara mateix ho estem estudiant, perquè aquests processos tenen costos econòmics, però creiem que podem aconseguir-ho», diu Arnau. 

En el seu cas, els treballs de la nova variant li afectaran uns 1.500 metres quadrats i, explica, que ja ha rebut una carta d’expropiació, a l’espera de ser citat a l’Ajuntament perquè se li exposi exactament l’expropiació i el projecte. I és que en la mateixa sessió plenària del passat divendres, la Diputació també va aprovar declarar «la urgent ocupació dels béns i drets afectats pel projecte», iniciant l’expedient d’expropiació forçosa i aprovant a relació de béns i drets afectats.

Inversió de 3,6 milions d’euros

La futura nova carretera entre Almoster i la Selva del Camp serà l’alternativa a l’actual via de 3 quilòmetres que uneix les dues poblacions. Amb una freqüència de pas de 1.590 vehicles al dia, la carretera té revolts molt pronunciats que la fan perillosa, per la qual cosa era necessària una actuació. Després d’estudiar diverses alternatives, la Diputació, amb el vistiplau dels alcaldes de la Selva del Camp i Almoster, opta per una alternativa que preveu construir una rotonda al punt quilomètric 1,400 de la carretera TV-7048, a la inserció del camí de la Creu, a Almoster, i un tram de 1.480 metres de longitud en variant per eliminar el trànsit de pas per la travessera d’Almoster. El segon tram en variant, per tal d’evitar el pas per lleres de barrancs de l’actual carretera, acaba en la intersecció amb el camí de la Llebreta, des d’on s’inicia un tercer tram de condicionament fins al punt on hi ha la rotonda existent a l’entrada de la Selva del Camp per la carretera C-14, amb una longitud de 1.060 metres.

Comentarios
Multimedia Diari