Más de Reus

Dolces coques i calor per aquest Corpus a Reus

Més de 2.000 infants de diferents escoles de la ciutat han gaudit dels Gegants i la Mulassa mentre es menjaven una coca amb cireres

Cristina Valls

Whatsapp
Els Gegants i la Mulassa han omplert el Mercadal amb els seus balls. Foto: A. Mariné

Els Gegants i la Mulassa han omplert el Mercadal amb els seus balls. Foto: A. Mariné

Tornen un any més les festes de Corpus a la ciutat, enguany molt properes als actes de la Festa Major de Sant Pere. Per aquest raó, aquest matí de dijous ben d'hora més de 2.000 d'infants de diferents escoles de la ciutat s'han donat cita a la plaça del Mercadal. Durant el matí, s'ha pogut escoltar també el Toc de Festa, una tasca responsabilitat dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, Campaners de la Ciutat.
 
El sol i les temperaturares han fet de les seves i les caixes amb apolles d'aigua han esdevingut un element imprescindible per sobreviure el començament de la jornada, i encara més per als més petits. La canalla ha vingut preparada, però, amb les seves gorres al cap i de tant en tant amb ruixats d'aigua que li han anat dosificant les professores corresponents. A cada grup escolar, com ja és habitual a l'activitat, també li ha estat assignada una caixa ben plena de menudes coques amb cireres. Prop d'un centenar aproximat per safata.

La coca amb cireres ha estat l'altra gran protagonista. Foto: A. Mariné

Els dolços han estat reservats en un racó mentre tot es disposava adequadament per poder observar les danses dels gegants. Els diversos elements festius han sortit de l'Ajuntament, juntament amb la Mulassa i han iniciat els seus balls, tot donant tombs a la plaça, envoltants de prop de mig miler d'infants, il·lusionats per veure el Seguici Festiu. L'èxit ha estat de tota l'agrupació, però entre les més corejades ha estat La Mulassa i l'Indi

El matí ha transcorregut tranquil, mentre els nens i nens han menjat coca amb cireres, al ritme de la música de les gralles juntament amb tot de membres de la Colla Gegantera de Reus repartits pel bell mig de la plaça, amb les seves característiques camises i troballoles penjades al coll. A partir de dos quarts d'onze del matí l'atri de Sant Sebastià de la plaça del Castell ha estat la seu de l'activitat, ja que com cada celebració de Corpus s'hi celebra l'acte de l'Ou com Balla. Una activitat lúdica que, tot i ésser d'allò més senzilla, ha embogit la canalla, tota expectant per veure com sura l'ou.

Temas

Comentarios

Lea También