Reus Solidaritat

Donació anònima de 25.000€ a la Lliga contra el Càncer del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Un pacient oncològic ha aportat aquesta xifra per a l’organització. Es finançarà un estudi que s’aplicarà a l’Hospital Sant Joan i que podria ajudar en el diagnòstic precoç

REDACCIÓ

Whatsapp
Donació anònima de 25.000€ a la Lliga contra el Càncer del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Donació anònima de 25.000€ a la Lliga contra el Càncer del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Un pacient oncològic que ha volgut mantenir el seu anonimat va sorprendre la Lliga Contra el Càncer de Tarragona i de les Terres de l’Ebre amb un sobre amb 25.000€ plens. Un donatiu que, segons el comunicat de l’entitat es destinaran a contribuir en la lluita de la malaltia i «està ple d’esperança».

La donació es dedicarà a una sèrie d’estudis innovadors, ja en marxa, que serviran per poder detectar diferents tipus de càncer de manera precoç, així com per realitzar seguiment a malalts diagnosticats i identificar-ne possibles recaigudes de manera més ràpida. L’estudi se centra en analitzar els metabòlits, unes «substàncies» que sorgeixen de les reaccions químiques que es produeixen constantment en el nostre organisme.

L’estudi es portarà a terme en pacients de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i a l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili. Es farà amb la col·laboració de la Metabolomics Platform de la URV i de l’Institute for Bioengineering of Catalonia de la UB, els quals s’encarregaran de fer les mesures i de dissenyar els algoritmes d’intel·ligència artificial per a «llegir» tota la informació dels centenars de metabòlits que es troben en la orina dels pacients, i decidir quins d’aquests es troben en major o menor quantia en els individus sans o en els malalts.

El director del l’Institut d’Oncologia de la Catalunya Sud de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus , el Dr. Josep Gumà, explica que «si s’aconseguís saber exactament quins metabòlits estan augmentats o disminuïts en cada tipus de càncer, podria ser útil en multitud de circumstàncies. En el diagnòstic precoç, amb una mostra d’orina seria possible saber si el pacient té la malaltia i, fins i tot, en quin òrgan del cos la té».

Temas

Comentarios

Lea También