Dos nous doctors a Cornudella

Davant la falta de facultatius del CAP del municipi, l’Institut Català de la Salut s’ha compromès a cobrir les dues baixes laborals

13 febrero 2019 08:53 | Actualizado a 15 febrero 2019 16:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Institut Català de la Salut (ICS) s’ha compromès a recuperar la normalitat del servei sanitari als set municipis que depenen del CAP de Cornudella (Ulldemolins, Poboleda, la Morera de Montsant, Prades, Capafonts, la Febró i Cornudella de Montsant). Així ho van exposar, ahir al migdia, representants de l’ICS i del mateix centre d’atenció primària de Cornudella en una reunió convocada amb tots els alcaldes i alcaldesses dels municipis que, des de la tardor, han vist com els doctors del CAP -que també cobreixen la resta de municipis de la zona- s’han reduït a la meitat del que era habitual, passant d’un total de quatre facultatius a tan sols dos. I és que els dos restants estan de baixa i encara no hi ha cap suplent.

L’objectiu és revertir la situació i que els veïns deixin de patir les conseqüències de l’actual falta de doctors. En aquest sentit, la previsió és que, la setmana vinent, si un dels doctors que està de baixa encara no es pogués reincorporar, es contractaria un suplent. D’altra banda, de cara al mes vinent, quan l’ICS obri una nova convocatòria, també es preveu contractar una segona persona, amb la qual es donaria per coberta la falta de facultatius i el servei tornaria a quedar amb quatre doctors. Tot i que, inicialment, hi havia una cinquena plaça, que va quedar buida per jubilació, per ara, no hi ha previsió de cobrir-la.

Amb aquesta informació a la mà, els ànims dels alcaldes s’han calmat. «Sembla que no perdrem el servei i, fins i tot, es podria millorar. Així que respirem tranquils, tot i que ara caldrà veure com evoluciona la situació aquestes pròximes setmanes», explicava ahir l’alcalde de Cornudella, Salvador Salvadó. En els darrers dies, les queixes dels veïns afectats havien anat en augment. I és que, en alguns municipis, s’havia arribat a l’extrem d’estar tota una setmana sense doctor. Ara, un cop celebrada la reunió amb els alcaldes, es preveu oferir-ne als diferents nuclis per apropar la informació directament als usuaris.

Comentarios
Multimedia Diari