Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Dos nous pous acaben amb l’amenaça de restriccions per falta d’aigua a Falset

L’estiu va començar amb l’Ajuntament llençant la veu d’alarma: els nivells d’aigua eren tan baixos en tots els pous, que el municipi podia veure’s obligat a prendre mesures dràstiques

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge de la plaça de la Quartera de Falset, un dels dies de l'estiu en què apretava més la calor. Foto: Pere Ferré

Imatge de la plaça de la Quartera de Falset, un dels dies de l'estiu en què apretava més la calor. Foto: Pere Ferré

L’Ajuntament de Falset preveu connectar de manera imminent dos nous pous a la xarxa d’abastament d’aigua, amb la qual cosa dóna per finalitzada l’amenaça de restriccions que planava damunt la població arran de la sequera, segons ha explicat en un comunicat. Aquests dos pous, perforats d’urgència al llarg de les últimes setmanes, aporten un cabal continu de més de 20 mil litres l’hora. «Ara podem començar a estar tranquils, tot i que seguim sense baixar la guàrdia per mirar de trobar solucions definitives a llarg termini per al subministrament», ha afirmat l’alcalde, Jaume Domènech.

L’estiu va començar amb l’Ajuntament de Falset llençant la veu d’alarma: els nivells d’aigua eren tan baixos en tots els pous, que el municipi podia veure’s obligat a prendre mesures dràstiques, com ara restriccions. En conseqüència, va impulsar una campanya de conscienciació ciutadana per a l’estalvi i l’ús responsable de l’aigua amb el títol: SOS Aigua: tenim un problema. En paral·lel, i mitjançant un programa de subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua, el consistori va optar per la recerca i exploració de nous pous que permetessin afrontar la greu situació de falta d’aigua amb més garanties.

Un pou està ubicat al costat del polígon Sort dels Capellans, i l'altre al costat del pavelló poliesportiu

Dos són els pous que han donat bon resultat. Un primer està situat al costat del polígon Sort dels Capellans i proporciona un cabal d’aproximadament 12.000 litres l’hora, amb una profunditat de 250 metres. El segon dels pous està ubicat al barranc del costat del pavelló poliesportiu i proporciona un cabal aproximat de 9.200 litres l’hora, amb una profunditat total de 52 metres. Les analítiques de l’aigua han donat bons resultats, en tots dos casos, i per fer la connexió a la xarxa d’abastament ara tan sols falta l’autorització formal per part del departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya.

El regidor de Serveis, Josep Rull, es mostra satisfet perquè «gràcies a l’aigua dels dos pous nous ens garantim una tardor tranquil·la sensehaver de  fer restriccions i sense l’extrem d’haver de recórrer a l’abastament en cubes i camions». I reconeix que ha estat «molt important» el seguiment que la ciutadania ha fet de la campanya d’estalvi d’aigua iniciada a principi d’estiu, tenint en compte que el consum es va reduir un 19% el juliol i un 24% l’agost en relació a l’any anterior. Tot i haver parat el cop, el govern municipal creu que «no podem baixar la guàrdia», en paraules de l’alcalde, Jaume Domènech.

Temas

Comentarios

Lea También