ERC de Reus obrirà un procés de primàries per elegir nou alcaldable al gener

La presidenta local del partit, Ester Alberich, justifica la revocació del candidat Àlfred Pitarch per la "distància creixent" amb els militants

19 mayo 2017 23:50 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'agrupació local d'ERC de Reus obrirà un procés de primàries per elegir un nou candidat a les pròximes eleccions municipals aquest pròxim mes de gener. Així ho ha anunciat la presidenta local del partit, Ester Alberich, després que l'assemblea de militants d'aquest dilluns a la nit majoritàriament revocar l'alcaldable elegit l'octubre de 2013, Àlfred Pitarch. Amb les eleccions a menys de sis mesos, Alberich ha justificat la revocació -que va obtenir un 64,7% dels vots d'un nombre total de participants que no ha volgut precisar- pel "qüestionament polític" i la "distància creixent" de Pitarch amb el partit. La decisió, segons ha afegit, ha estat presa d'acord amb les "altes instàncies" del partit.

 

La sortida a aquesta situació "excepcional i extraordinària", en paraules de la mateixa presidenta local, comença a perfilar-se en trobades i reunions als despatxos del partit a Reus. Alberich ha reconegut que existeixen ja candidats que poden presentar-se a les primàries -ella mateixa se n'ha exclòs. però assegura que donar-los a conèixer ara seria una "desconsideració". "Hem d'engegar un procés de primàries amb garanties suficients no només per escollir un candidat sinó el millor equip amb les millors respostes i les millors persones per al Reus de 2015 i més enllà", ha declarat.

 

El nom de l'alcaldable i els principals noms de la llista, segons ha confirmat, es coneixerà al llarg del pròxim mes de gener, a només quatre mesos dels comicis, si es compleixen les previsions. Després de mantenir regularment presència al consistori i participar, fins i tot, en diversos governs municipals, el partit va desaparèixer de la corporació local el passat mandat. Les expectatives generades al voltant del creixement electoral dels republicans en les conteses nacionals alimenten les aspiracions de tornar a guanyar representació.

 

La revocació de Pitarch -a qui la presidenta ha agraït la "feina feta"- ha estat presentada per la presidenta local com la conseqüència lògica del "qüestionament polític" per part de la militància i la "distància creixent" amb el partit. D'una banda, per diferències de "criteri, estratègia i manera d'entendre l'acció política". A més de les relatives a "formes de fer i actituds". Alberich ha evitat fer cap més precisió al respecte: ni el nombre de participant en l'assemblea -"va tenir força concurrència", s'ha limitat a dir-.

 

"No és només la rendibilitat electoral de cara el 24 de maig, que també és important, sinó també sentir del partit en els temps que corren. És una visió estratègica i de més a llarg termini", ha argumentat. Segons ha adduït, la convocatòria d'una assemblea per tombar la candidatura ja escollida no és una maniobra jurídicament prohibida per l'organització interna. De fet, ha admès, s'ha materialitzat amb el vist-i-plau de la cúpula republicana. "Se n'ha parlat molt, i amb molta preocupació, amb les altes instàncies del partit", ha indicat.

Comentarios
Multimedia Diari