ERC revoca Àlfred Pitarch i busca nou candidat a l'alcaldia de Reus

Més del 60% dels militants que van assistir a l'assemblea de la secció localvan votar a favor de prescindir del candidat

Joan Morales

Whatsapp
D'esquerra a dreta, Josep Andreu, Eduard López, Àlfred Pitarch i Ester Alberich. Foto: Alba Mariné

D'esquerra a dreta, Josep Andreu, Eduard López, Àlfred Pitarch i Ester Alberich. Foto: Alba Mariné

L’assemblea de militants de la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Reus va decidir ahir a la nit revocar el candidat a les eleccions municipals, Àlfred Pitarch. Amb un 64,7% dels vots a favor de la revocació, i després de més de dues hores d’una intensa assemblea, els militants republicans de la capital del Baix Camp van apostar per prescindir de Pitarch com a candidat a l’alcaldia de Reus per a les properes eleccions municipals de maig del 2015. Un 32,2% va votar en contra de la revocació i un 3% van votar en blanc.

La revocació d’Àlfred Pitarch com a candidat d’ERC a l’alcaldia de Reus arriba un any després que fos elegit en el transcurs d’unes eleccions primàries del partit amb el 60% dels vots de la militància. A més, Pitarch també fou presentat públicament en un acte al Teatre Bartrina, que va comptar amb la presència del president d’ERC, Oriol Junqueras.

Aquest estiu passat, Ester Alberich va ser elegida presidenta de la Secció Local en substitució de Jordi Torres, membre de l’equip de Pitarch. L’executiva local d’ERC de Reus va justificar la setmana passada l’assemblea d’ahir a la nit per la revocació de Pitarch, assegurant que es pretén poder tenir els millors estils de lideratge en moments crucials pel futur col·lectiu de la ciutat i que són necessaris nous estils de lideratge, més col·laboratius i més facilitadors de les noves maneres de fer. A partir d’ara, i a falta de cinc mesos per les eleccions municipals, ERC ha de trobar un candidat que lideri la llista a l’alcaldia de Reus.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También