El 40% de la gent que ha voltat per Reus aquest Nadal venia de fora

La pista de gel i el tobogan gegant van aplegar a més de 20.000 usuaris, en una campanya de promoció que administració i entitats comercials valoren positivament

19 mayo 2017 16:48 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La campanya Un Nadal de Somni ha complert amb les expectatives. Tot i que el sector comercial ja en va fer una primera valoració fa tan sols uns dies, representants de les diferents associacions han comparegut públicament aquest dilluns junt amb la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, per fer-ne el balanç oficial. I, en general, les percepcions són positives.

La regidora ha desgranat els resultats de 1.015 enquestes de valoració que es van dur a terme entre el 9 de desembre i el 5 de gener, i que visualitzen que el 38,6% de la gent que voltava per la ciutat aquestes festes arribaven de fora de Reus. Un 20,2%, doncs, procedeix de municipis del Camp de Tarragona, i Terres de l’Ebre; un 9,9% de Barcelona i província; el 4% de la resta de Catalunya; un 2,9% de visitants són espanyols i tan sols un 1,8%, estrangers. L’estudi posa de relleu també que «més de la meitat de les persones que visiten Reus en aquestes dates asseguren que el motiu principal de la seva visita és la ciutat, en el seu conjunt», ha apuntat Caelles. En concret, es tracta del 55% dels enquestats. El 33% diu que s’hi apropa per a fer compres; i el 12% per dinar o sopar.

Els qüestionaris es van fer des de l’oficina de turisme del Gaudí Centre, el punt d’informació de l’Agència Reus Promoció i de forma itinerant pel centre de la ciutat. Josep Baiges, en representació de la Cambra de Comerç, ha remarcat que tot plegat mostra la bona feina en equip i ha posat de relleu que les dades de l’estudi realitzat també serviran per campanyes futures.

La regidora fa una «valoració positiva» de la campanya de promoció integral de la ciutat tancada la setmana passada, i que englobava àmbits tan diversos com el comerç, el turisme, la restauració o la cultura. També ha aprofitat per recordar l’objectiu de «posicionar Reus com a centre cultural i comercial de referència».

La pista de gel i el tobogan gegant, segons les dades fetes públiques per l’Agència Reus Promoció, han registrat xifres més altes que l’any passat. Així, 20.870 persones han passat per les instal·lacions de la plaça de la Llibertat, fet que suposa, segons subratlla l’Ajuntament, un increment del 17,5% respecte el 2015. En aquesta xifra, tot i així, s’hi inclouen els més de 2.500 infants de les escoles i altres centres que han patinat gratuïtament. Els firaires, ubicats també a la Llibertat, han tancat amb uns 60.000 usuaris.

Per la seva banda, Àlfred Pitarch, president de la Unió de Botiguers de Reus, ha subratllat la importància del treball conjunt i la feina feta iniciada l’any passat, que va tenir com a primer pas la unificació de l’enllumenat nadalenc. Els comerciants, de fet, han percebut una «lleugera millora» en aquestes dates en què la conjuntura econòmica encara no els afavoreix. Mentre, la Fira s’ha consolidat, amb «ganes de donar continuïtat i seguir amb aquestes bones dades», ha assenyalat la seva gerent, Mayte Forjan. Segons dades del seu aparcament, el 30% dels vehicles que han rebut eren de Reus, i el 70% de fora. La xifra d’usuaris global als aparcaments municipals ha estat de 157.809 vehicles (uns 5.000 al dia), i els que han augmentat més en ocupació han estat el de les Oques, Llibertat, Pastoreta, Carrilet i La Fira.

Promocions als mercats

Ildefons Vidal, en representació del Mercat Central, el del Carrilet i els Marxants, ha valorat positivament les promocions i les activitats que han tingut lloc a les seves instal·lacions, així com l’ampliació de l’horari els dies amb més volum de feina.

La regidora veu amb bons ulls també el pes de la col·laboració pública- privada per garantir els bons resultats de la campanya i reconeix que també hi ha qüestions a millorar, com és el cas del Gastronadal, que va tenir lloc al Mercadal en la segona etapa de la campanya. Ha estat una prova pilot que no ha acabat de trobar l’encaix, i Caelles ha reconegut que caldrà treballar per millorar-ho de cara a l’any vinent. També va subratllar que, segons les dades extretes del servei Reus Wifi, més de 60.000 persones haurien passejat per davant dels punts de wifi durant les darreres setmanes.

Comentarios
Multimedia Diari