El 71è Concurs Exposició Nacional de Roses omplirà de flors el Centre de Lectura i inclourà música

El certamen i les activitats paral·leles es faran els dies 5, 6 i 7 de maig al Centre de Lectura i el Teatre Bartrina de Reus

03 mayo 2018 15:33 | Actualizado a 03 mayo 2018 15:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El 71è Concurs Exposició Nacional de Roses, organitzat pel Centre de Lectura de Reus, es durà a terme aquest dissabte 5, diumenge 6 i dilluns 7 de maig. El certamen comptarà amb un seguit d'activitats paral·leles per tal de fer més participatiu l'històric certamen, el qual se posiciona enguany com a un dels més antics dels tres que se celebren a Catalunya. Amb motiu de Reus Ciutat de la Música 2018, el concurs també inclourà a la seva programació un parell d'espectacles musicals i la contribució del Cor Mestral.

El concurs té l'objectiu de promoure els valors ecològics, artístics i culturals d'aquest símbol floral de la ciutat que és la rosa i està adreçat a aquells cultivadors amateurs o aficionats a les aquestes, les quals ells mateixos cultiven. El mínim de varietat són 15 i el màxim 30 de tres grups: estàndard, poliandres i miniatures.

A més del concurs-exposició, des de fa alguns anys, se celebra el Concurs de Composicions Florals de Roses, que enguany arriba a la seva 32ena edició. Aquest darrer certamen està adreçat a aquells cultivadors que no disposen de prou varietats de roses per participar al Concurs-Exposició.

Amb motiu de Reus Ciutat de la Música 2018, el concurs inclourà un parell d'espectacles musicals i actuació del Cor Mestral

"No sabrem quants concursants en tindrem enguany, ja que depèn de l'esporga. A cadascú se li pot fer més o menys llarga. També s'ha de posar en valor l'antiguitat i la consolidació del certamen amb un jurat fidel. Hem respectat la designació de cadascun d'ells des de fa molts anys. Tant en el cas del jurat del concurs com el de les composicions florals, són els mateixos com a mínim de fa 18 anys. Són gent professional, que ve de Reus, Barcelona i, fins i tot, de València. Vénen per amor a l'art", ha dit el comissari de l'exposició, Rafel Ferré Masip.

Una de les novetats del certamen serà la col·locació d'un muntatge floral al carrer Major, a la zona de la façana i vestíbul del Centre de Lectura. La instal·lació ha estat creada per l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona i de l'IES d'Horticultura i Jardineria de Reus, juntament amb la col·laboració de Vermuts Miró i de Reus Promoció. A més, enguany s'ha comptat també amb la col·laboració de Jardiland i Vivers Francisco.

La zona de la façana i vestíbul del Centre de Lectura acolliran un gran muntatge floral

La tasca de promoció a través dels cartells, composició elaborada per l'artista Teresa Llorach, ha estat "molt efectiva", segons ha dit la regidora de Projecció de Ciutat de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles.

"Aquest és un esdeveniment de ciutat i part del sector comercial s'ha implicat molt donant visibilitat. Fins ara, la ciutat s'ha omplert de roses, un tastet del concurs que suma més estimació a la ciutat", ha afegit la regidora Caelles. I és que pel que fa al balanç de l'edició passada, hi va haver 60 participants i 7.825 visitants.

A més del concurs, des de fa alguns anys, se celebra el Concurs de Composicions Florals de Roses, que enguany arriba a la seva 32ena edició

Per la seva banda, Laura Prats, de Vermuts Miró ha reiterat la seva enhorabona per la continuïtat del certamen i la implicació de la gent que hi participa. 

Les activitats

Pel que fa al programa d'actes, aquest dissabte 5 de maig (12.30h) el Teatre Bartrina acollirà la lectura de la glossa de la doctora en Filologia Catalana, Fina Masdéu. A continuació, seràs el moment dels veredictes dels jurats i el repartiment dels premis.

La cloenda anirà a càrrec del Cor Mestral, el qual celebra el seu 30è aniversari i va començar al Centre de Lectura. Tot seguit, es farà efectiva la visita del 71è Concurs Exposició Nacional de Roses i del 32è Concurs de Composicions Florals. De les 16.30 hores fins a les 21.30 hores es podrà visitar el Concurs Exposició Nacional de Roses.

El Cor Mestral celebrarà el seu 30è aniversari i encapçalarà l'acte de cloenda

El mateix dissabte, a la sala Ramon Amigó de l'ateneu reusenc hi haurà una demostració d'ikebanes, art japonès d'arranjaments florals (18h), que realitzarà Marta Ferré. Hi col·laboració Ressò de Japonisme. Més endavant, el Teatre Bartrina acollirà l'actuació musical de jazz i swing de Txell Estivill amb motiu de Reus Ciutat de la Música 2018 (19h).

L'endemà diumenge, també es podrà visitar l'exposició (matí 11-13.30h i tarda 17- 9.30h). A les 18 hores a la sala Ramon Amigó del Centre de Lectura es farà una demostració de composicions florals a càrrec de Jukka Heinonen. A les 19 hores el Teatre Bartrina acollirà una actuació musical de la soprano Miracle Seguí.

Entre altres activitats es farà projecció del documental 'El color de la mediterrània', dedicat a Pere Dot i produït pels Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat

La programació d'activitats continuarà dilluns 7 de maig amb la projecció del documental 'El color de la mediterrània' (18h) a la sala d'actes Emili Argilaga. La peça audiovisual està dedicada a Pere Dot i ha estat produïda pels Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat. A les 21 hores del vespre es clausurarà el Concurs Exposició Nacional de Roses.

Comentarios
Multimedia Diari