El Ball de Diables de Reus critica les raons del Comitè d'Emergències per cancel·lar la Baixada de Misericòrdia

Considera que "no hi va haver actitut de cooperació" i critiquen que es plantejava fer la baixada en un altre ubicació

22 septiembre 2020 07:08 | Actualizado a 22 septiembre 2020 07:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Ball de Diables de Reus (BDR) mostra la seva disconformitat amb els arguments que el Comitè d’Emergències de Reus va donar per cancel·lar la Baixada de Misericòrdia, un dels actes més simbòlics d’aquesta festa major.

L’entitat assenyala que entenen la suspensió de la Baixada per raons sanitàries, però apunten que «l’actitud dels representants d’aquest Comitè a les reunions mantingudes amb els tècnics de la regidoria de Cultura i BDR, no va ser de cooperació per construir l’acte». Asseguren que ells van proposar fer La Baixada amb control d’accés fins o fer-la sense públic, però «cap va ser del seu gust».

Desde BDR expliquen que la contraoferta del Comitè d'Emergències va ser ser realitzar unes enceses al Parc del Santuari o del Ferrocarril, per tenir més control d’accés o fer La Baixada per l’AV Sant Bernat Calbó o per l’AV Països Catalans. Tres propostes a les quals el BDR va dir que no, d’una banda perquè l’acte perdia «la ritualitat festiva» i, per l’altre, perquè «l’última ens porta a no entendre el motiu de no poder fer-la al Passeig Misericòrdia i si a les avingudes, ja que el conflicte és el mateix, el control d’accés i el control dels veïns, motius que ens van donar a la reunió».
 

Amb tot, el Ball de Diables considera que ha faltat col·laboració entre agents i critica la forma de com s’ha resolt tot.

Comentarios
Multimedia Diari