El Baluard de Reus es rendeix al color

Els Tronats de Reus tornen a portar la Guerra de Tomaques 2.0 en versió 4G amb més d'un centenar de persones a la plaça del Baluard per gaudir del Fes-te Pols

19 mayo 2017 16:19 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Amb el ritme musical d’Els Catarres, joves i famílies senceres han acudit aquest dissabte a la plaça del Baluard per gaudir de la gran pluja de colors, inspirada en el popular festival hinduïsta del Holi Festival. En passaven del centenar de persones, de fet. La gran Guerra de Tomaques 2.0 en versió 4G en el marc del Fes-te Pols, organitzat per la colla de Carnaval els Tronats de Reus, ha atret, doncs, a molts reusencs que ja portaven el xip del Carnaval al cap. I és que ha estat habitual veure’n uns quants de disfressats. De sobte, se’n veia un noi vestit de pollastre o bé un de Pantera Rosa.

Els Tronats, aposentants al bell mig de la plaça en un escenari ben proveït i amb carpa, han començat a repartir bosses de confeti quan la festa ja tenia prop de 20 minuts de durada. Molts no se n'han pogut estar i han fet esclatar els seus paquets de pols de colors. Sens dubte s'ha vist la plaça del Baluard completament rendida a la febre del color.

«Has vist com va la teva filla? S’ha arrebossat!», ha cridat un home a la seva dona tot rient. Tot dos, juntament amb un altre matrimoni, havien acompanyat als nens a la trobada. Es matenien, però, a una distància prudencial, perquè la pols no deixava de viatjar i embrutava qualsevol que estigués pel mig.

El taxi

Amb tot això, grans pilotes de colors també han començat a passejar entre el públic, el qual se les passava d’una banda a una altra. El punt àlgid del matí ha arribat amb un canvi de tipologia de música. En aquest cas, la cançó d’Osmani Garcia i Pitbull, El taxi, ha fet embogir el públic femení. Més d’una noia ha pujat a collibè damunt l’amic més forçut per tal d’entonar a tot volum ‘Lo paró con una mano, lo paró que yo la vi’. No havien tocat encara dos quarts d’una –el moment pactat per dur a terme l’esclat de color–, quan s'ha pogut veure els joves arrebossant-se per segon cop.

Els més agossarats s'han atrevit a endur-se la seva càmera reflex per immortalitzar la gran festa, a la qual no hi ha faltat el vermut reusenc i les il·lusions prèvies de poder iniciar un any més el Carnaval.

Pel que fa al vestuari escollit de la cita, s’ha de puntualitzar que els assistents han apostat per la tria més còmoda. S'ha lluït gran varietat de dessuadores i xandalls de totes les marques. Roba sacrificada per ser embrutada de forma segura. «Això ho poses a la rentadora, i surt segur», s’escoltava entre el col·lectiu de pares. Més d’un grup d’amics, amb la confusió de colors, ha optat per identificar els seus mitjançant màscares.

Comentarios
Multimedia Diari