Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Banc dels Aliments necessita 3.600 voluntaris per al Gran Recapte

Quan falten menys de tres setmanes per la campanya solidària, a la demarcació s'hi han inscrit només 900 persones

ACN

Whatsapp
FOTO: ACN

FOTO: ACN

A menys de tres setmanes per al Gran Recapte, el Banc dels Aliments de Tarragona alerta que encara fan falta uns 3.600 voluntaris per garantir la campanya solidària, per la qual fins ara només s'hi han inscrit unes 900 persones.

Tarragona és la demarcació que compta amb el percentatge més baix de voluntaris registrats fins ara, un 20%, i per això fan una crida a la participació. El 2017, el Banc dels Aliments va repartir a les comarques tarragonines més de 2.750.000 quilos a 25.356 beneficiaris.

L'esdeveniment, que arriba a la desena edició, se celebrarà el 30 de novembre i l'1 de desembre en més de 350 mercats i supermercats. El Gran Recapte recull aliments bàsics, com conserves, oli o llet, per fer-los arribar a la població més necessitada.

FOTO: ACN

A banda de la solidaritat de la gent, que fa una compra pensant en el Gran Recapte, els supermercats també hi col·laboren amb donacions que suposen el 3% dels aliments donats.

Els quilos de menjar que va repartir el Banc dels Aliments a Tarragona el 2017 van traduir-se en 109 quilos per persona i any. Segons Òscar Olagaray, responsable de comunicació de la campanya, això correspon només al 25% de la necessitat, ja que "un adult necessita uns 400 quilos d'aliments a l'any per tenir una dieta equilibrada".

El president de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Joan Vila, ha apuntat que cal integrar plenament a la societat a les persones en risc d'exclusió i que si s'aconsegueix cobrir l'alimentació d'una família, aquesta pot invertir els recursos en activitats culturals i de lleure. "Aquestes famílies només se'n sortiran quan siguem capaços d'incorporar-les plenament a la societat", ha defensat.

Els voluntaris que vulguin sumar-se com a part activa a la campanya poden apuntar-se a través de web www.granrecapte.com o trucant al 977757444. La seva tasca se centra a atendre el punt de recollida i gestionar les donacions dels ciutadans. Els inscrits poden seleccionar el punt i el torn que vulguin cobrir.

Temas

Comentarios

Lea También