El Basilisc petit es presenta en societat

El Seguici Petit es veurà eixamplat demà, dissabte, al matí amb el nou component d'aparença més afable

19 mayo 2017 18:10 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una de les nombroses explicacions per detallar el curiós cos d’un basilisc implica detallar que un ou deforme va ser posat per un gall, fecundat per una serp i incubat per un gripau durant nou mesos, una forma aparentment rocambolesca.

En el cas reusenc, el període de gestació ha produït grans dosis d’emoció. De fet, l’acolorit element del Seguici Festiu Petit serà rebut per la població reusenca demà dissabte a partir de les 11.30 hores a la plaça del Mercadal, un gran dia que ja va ser anunciat fa temps.

«Seguirà tenint el particular cap de gall, cua de serp i cos de gripau, però tindrà les faccions molt més afables i el bec més arrodonit. De fet, la idea va originar-se a través de l’entitat, perquè hi havia molts nens dins i fora de la mateixa que els feia goig que féssim un Basilisc petit», explica il·lusionat el president de l’Estol del Basilisc de Reus, Pere Latorre.

I és que segons el portaveu, el temps d’espera «ha estat molt llarg, perquè es va projectar un pla al setembre de l’any passat just abans de les festes de Misericòrdia, un temps que va coincidir amb el naixement de l’Àliga petita», riu Latorre. El teixit d’elements cada vegada s’enforteix més.

«Vam haver d’aturar el projecte, perquè no podíem fer coincidir la presentació de dues bèsties alhora. Per tant, a partir de les festes de Sant Pere vam reprendre els preparatius de la construcció. Vam arribar a un acord amb l’escultor Manel Llauradó i vam encapçalar una campanya de micromecenatge, la qual hem fet visible a través de la xarxa», continua el president de l’Estol del Basilisc reusenc.

La campanya

Pel que fa als resultats de la campanya de micromecenatge, segons el portaveu ha tingut una bona rebuda per part dels infants i els pares. «Per ara la campanya per aconseguir diners està anant bé. La gent s’implica i n’estem molt contents. Patíem també una mica, perquè la campanya de l’Aligueta es trobava molt a la vora, però de moment anem continuant», detalla el reusenc.

Pel que fa al pressupost, també anunciat en roda de premsa, juntament amb la maqueta del Basilisc petit, se situa en els 7.470 euros, sense l’IVA inclòs. La confecció dels vestits dels portadors, duts a terme per l’establiment El Barato, tenen un pressupost de 5.683,85 euros.

D’altra banda, Latorre xifra el total de portadors en una quinzena de joves. «Als infants més petits no els hi farem dur el Basilisc petit, perquè el seu pes –entre els 20 i els 25 quilos amb 220 cm d’alçada, 103 d’amplada i 192 de llargada, sense tenir en compte les plomes– potser és massa. Per poder carregar-lo amb tranquil·litat, situo que la millor edat són els 10 i 15 anys», detalla l’especialista.

El dia de la celebració

La Mulasseta de Montblanc i l’Àliga petita de Reus, seran les padrines el gran dia, les responsables d’acompanyar el petit Basilisc a la seva posada de llarg. A més, la resta de convidats a la plaça del Mercadal, procedents de diferents indrets del territori, seran el Lleó de Barcelona, el Mustafà petit del Pi de Barcelona, la Cucafera de Reus, el gegantó Bertran de Montblanc, la Cucafera de Montblanc, l’Aligueta del Vendrell, la Mulasseta de Tarragona, el Basilisc de Mataró, els Dracs Bessons de la Geltrú, l’Àliga petita de Vilafranca i el Senglar petit de l’Espluga de Francolí.

El gran matí de dissabte estarà coronat per una cercavila que passarà pels carrers més cèntrics de la capital del Baix Camp. En el desenvolupament de la passejada hi haurà diferents ballades de lluïment, on tot el bestiari podrà ballar amb el nou integrant.

A la tarda, una vegada arribades les 17 hores, la plaça del Mercadal acollirà la plantada de la XVIII Trobada de Gegants amb la participació de la Somera i la Mulassa de Falset, entre altres elements.

Comentarios
Multimedia Diari