Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Bou de Reus torna el costum de donar 'vanos' per Sant Pere

L'entitat els regalarà als diferents grups festius de la ciutat

Cristina Valls

Whatsapp
Dèlia Bros i Raül Casellas, de la colla del Bou de Reus, amb els ventalls de festa major, ahir a la Botiga de la Festa. Foto: Alba Mariné

Dèlia Bros i Raül Casellas, de la colla del Bou de Reus, amb els ventalls de festa major, ahir a la Botiga de la Festa. Foto: Alba Mariné

La colla del Bou de Reus pretén recuperar l’antic costum d’obsequiar a la gent amb ‘vanos’ de festa major, però no els repartiran als regidors –com era tradició al s. XVII, sinó que els regalaran als grups festius–. «El costum ve acompanyat de l’arribada de la calor i se’n conserven pocs. Al fons Amades de Barcelona n’hi ha 16», assegura Antoni Veciana de la colla del Bou.

La raó per la qual n’hi ha pocs és per la fragilitat del material, es trencava fàcilment, tant que cada setmana es substituien per altres. L’edició limitada de 300 ventalls substituiran el lliurament de la Gorra i la Cagarada. A més, proposen fer un disseny diferent cada any. ‘Vanos’ de tipus semicircular, de 10 euros, sufragaran el cost de la creació tradicional, amb un ambigrama de Marc Sardà.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También