El CIMIR apropa ‘els secrets de la imatge’ per revitalitzar Mas Iglesias

La iniciativa cultural ‘Els dimarts al Centre de la Imatge Mas Iglesias’ assoleix a través de cursos, tallers i conferències els seus objectius principals amb l’acollida de nous públics a l’equipament i la dinamització del barri

20 abril 2018 04:48 | Actualizado a 27 abril 2018 16:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR) aconsegueix revifar l’activitat al barri Mas Iglesias i donar visibilitat al mateix centre. Tot plegat ha estat gràcies al projecte ‘Els dimarts al CIMIR’, el qual va començar el passat març amb l’objectiu d’elaborar una programació estable amb tallers, conferències, cursos i projeccions. 

Segons la directora de l’equipament, Anna Figueras, la rebuda ha estat «d’allò més positiva» per tractar-se de la primera edició amb activitats culturals ubicades a l’extraradi. Han rebut «entre 30 i 35 persones diàries» a la iniciativa, la qual es perllongarà durant tot el mes de maig. 
«El que més ens ha il·lusionat arran de l’arrencada del projecte és que moltes de les persones que han vingut no ho havien fet mai abans. No coneixien les instal·lacions. Això obre la porta perquè un segment de la ciutadania, totalment nou, pugui apropar-s’hi en un futur. A partir d’ara, saben que existeix un lloc especialitzat a la ciutat en el qual hi ha un arxiu fotogràfic, però també una pila d’exposicions per poder venir a veure», estableix Figueras.

«El projecte obre la porta perquè un nou segment de la ciutadania ens visiti»

Imatges i records 
Pel que a l’activitat ‘Pous de Memòria’, que es du a terme al matí d’11 a 13 hores, «ha estat una de les que més afluència de gent ha tingut. Entre unes 20 i 25 persones per sessió hem acollit». En molts casos, «també volen repetir». 

«Aquesta activitat està concebuda perquè la gent gran pugui aportar informació de les diferents imatges de què disposa el Centre de la Imatge i, per ara, el benefici és mutu, ja que ens nodrim de més coneixement i molt material antic. Amb les imatges sorgeixen els records i anècdotes. En definitiva, els secrets de la imatge. Les persones grans rememoren experiències veient les instantànies i val molt la pena», aporta Figueras. En aquest àmbit, fins al moment, s’han dut a terme sessions de diversos temes com ara l’esport, el vermut, el catalanisme, el transport públic i privat i l’excursionisme, entre altres. A més, remarca que el dimarts dedicat a parlar dels bars, vermuts i cases de vins de la ciutat, «va fer sorgir una pila d’històries curioses, entre les quals va esmentar-se l’existència d’un bar antic ubicat on és avui el Banc Santander de la plaça de Prim. Era un lloc on no es veien gaires dones i un punt de trobada per a les persones que feien encàrrecs».   

«Amb ‘Pous de Memòria’ les imatges generen anècdotes. El benefici és mutu, nosaltres ens nodrim de coneixement i la gent gran recorda»

La part lúdica del projecte
El que s’ha de dinamitzar segons Figueras, és la zona ‘No tanquem!’, ubicada a la part exterior de l’entrada del CIMIR, on hi ha Food Trucks per poder menjar i seguir amb les activitats de tarda: la d’‘Aprèn!’ i ‘Inspira’t!’. «Aquesta és la part lúdica del projecte, en la qual a banda de menjar es pot aprofitar el temps per poder veure les exposicions de l’interior del Centre de la Imatge», diu la directora del CIMIR. 

«En el cas dels tallers sobre el lema ‘Aprèn!’, va tenir molt d’èxit un que va estar dedicat a la plataforma de xarxa social Instagram, la qual va dur a terme Ingo Loose, i on van assistir fins a 60 persones de diferents edats i perfils», continua Figueras.
L’activitat que potser no ha gaudit de tanta tirada quant a públic és, segons afirma Figueras, la d’‘Inspira’t’. «Sigui per l’horari més proper al vespre o perquè s’ha de venir exclusivament per això fins aquí, acull potser menys gent», explica. 

«El projecte té vocació de continuïtat i promet anar creixent», conclou Figueras, ja que es fixaran els objectius segons l’acollida final que tingui el projecte.    

Comentarios
Multimedia Diari